ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Μπορεί να μας πονάει, όμως κάποιες φορές δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από το να παραδεχτούμε ότι η σχέση μας δεν τραβάει άλλο. Εάν δείτε αυτά τα πέντε σημάδια, ίσως πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την πιθανότητα ότι ήρθε η ώρα να χωρίσετε, ακόμα κι αν υπάρχει αγάπη μεταξύ σας.

Ποια είναι αυτά τα σημάδια;

1. Καβγαδίζετε συνεχώς

kavgades zeugariou
Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι ανθυγιεινοί όλοι οι καβγάδες ή γενικά οι έντονες συζητήσεις, αρκεί να υπάρχουν ορισμένοι κανόνες. Είναι απόλυτα φυσικό, ειδικά όταν οι δύο σύντροφοι έχουν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες. Άλλο όμως να διαφωνείς με την άποψη του συντρόφου σου που δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, και άλλο να τον προσβάλλεις και να τον μειώνεις γενικά σαν άτομο. Άλλο να λες τι σε έχει πληγώσει και άλλο να πληγώσεις κάποιον επίτηδες για να αντεπιτεθείς. Εάν καβγάδες κακής φύσεως συμβαίνουν τόσο συχνά που εκτοπίζουν τα καλά της σχέσης, μάλλον είναι καιρός να αρχίσετε να το σκέφτεστε σοβαρά.

2. Αποξενώνεστε από άλλα σημαντικά πρόσωπα

apoksenosi allwn
Στην αρχή της σχέσης είναι πολύ φυσικό να ασχολείστε περισσότερο ο ένας με τον άλλον. Βάζετε τις βάσεις σας, ζείτε τον ενθουσιασμό και τον έρωτά σας και είναι κατανοητό. Όταν όμως έχετε περάσει στο στάδιο της μακροχρόνιας σχέσης, αυτό δεν είναι αποδεκτό. Εάν ο σύντροφός σας σας αποξενώνει από άλλα άτομα χωρίς να αναγνωρίζει ότι είναι σημαντικά για σας, αυτό είναι σημάδι ότι η σχέση μπορεί να γίνει βίαια και χειριστική. Επιπλέον υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης προς εσάς αλλά και προς τον εαυτό του τον ίδιο. Ένας σωστός σύντροφος αποδέχεται τους δικούς σας ανθρώπους, όσο δεν δημιουργούν βέβαια προβλήματα στη σχέση σας.

3. Ο σύντροφός σας έχει σημαντικά προβλήματα

therapeia zeygarion
Ο καθένας μας έχει τα δικά του προβλήματα, όμως μερικά από αυτά δεν χωρούν σε μια σχέση. Μπορεί ο σύντροφός σας να παρατάει τη μία δουλειά μετά την άλλη ή να χειρίζεται κάκιστα τα οικονομικά. Μπορεί να έχει θέματα με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ ή τον τζόγο. Όταν ο ίδιος ο σύντροφος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά του και κάνει πρόοδο, αξίζει την παραμονή στη σχέση και την στήριξη. Όμως εάν ο ίδιος αφήνεται στο προβλήματά του, όχι μόνο δεν είναι δουλειά σας να τον «σώσετε» αλλά πρέπει και να φύγετε για να μην σας συμπαρασύρει. Το να θες να βοηθήσεις κάποιον που δεν θέλει να βοηθηθεί, θα σε φθείρει αργά ή γρήγορα.

4. Δεν κάνει σχέδια για σας

provlimata sxesis
Προφανώς και ποτέ δεν γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει στο μέλλον και δεν πρόκειται να πείτε από νωρίς ότι παντρεύεστε αύριο επειδή είστε ο ένας για τον άλλον. Όταν όμως αγαπιέστε με κάποιον, τα αισθήματα που ξεχειλίζουν από μέσα σας είναι αυταπόδεικτα και δεν νιώθετε αμφιβολία ο ένας για τον άλλον. Αν δεν μιλάει με ευχαρίστηση για μελλοντικές εμπειρίες ή έστω για μια γενική ιδέα του πώς θα προχωρήσετε εάν είστε μαζί τουλάχιστον έναν χρόνο, τότε αυτό δεν είναι τόσο καλό σημάδι. Προσπαθήστε να μάθετε πώς το σκέφτεται για να ξέρετε εάν όντως τον ενδιαφέρετε, μέχρι να αποφασίσετε αν θα του αφοσιωθείτε πραγματικά.

5. Νιώθετε χειρότερα μαζί του

anasfalies sxesis
Όταν είστε στο ξεκίνημα μιας σχέσης, νιώθετε μια ευφορία σχεδόν παράλληλη εκείνης των ναρκωτικών ουσιών. Καθόλου παράξενο, αν σκεφτείς ότι ο έρωτας και το πάθος ενεργοποιούν πάνω-κάτω τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου. Σταδιακά, αυτό το αίσθημα αντικαθιστάται από μια ήρεμη ευτυχία και συντροφικότητα. Νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ο εαυτός σου με αυτόν τον άνθρωπο. Όταν νιώθεις ένταση με την παρουσία του, αγχώνεσαι ότι θα σε κρίνει ή οτιδήποτε άλλο που σε προβληματίζει, σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και αν η καρδιά σου δεν νιώθει τελικά συμβατή με το άτομο, σκέψου το λίγο παραπάνω…
Δε θα σου πούμε εμείς να χωρίσεις ή να μη χωρίσεις. Μόνο εσύ το ξέρεις, ακόμα κι αν δεν έχεις συνειδητοποιήσει ή παραδεχτεί την απάντηση. Μπορεί όλα όσα καλύψαμε να βρίσκονται στη σχέση σου, αλλά παρ’ όλα αυτά να λύνονται. Μπορεί να υπάρχει μόνο ένα από αυτά ή σε ελάχιστο βαθμό, και όμως εσύ να νιώθεις πως κάτι πάει λάθος. Σκέψου το καλά και κυρίως άκουσε την καρδιά σου. Σίγουρα θα φτάσεις σε αυτό που ζητάς!
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top