ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η μυρωδιά βόθρου στο σπίτι είναι ένα συχνό πρόβλημα στα νοικοκυριά, που παρατηρείται
ειδικά το καλοκαίρι. Πολύ συχνά το πρόβλημα σημειώνεται σε τέτοιο βαθμό που δε σου επιτρέπει να χαλαρώσεις στο ίδιο σου το σπίτι!
Πιο συγκεκριμένα, τα συχνότερα σημεία στα οποία απαντάται πιο έντονα η μυρωδιά βόθρου στο σπίτι, είναι τα σιφώνια δαπέδου και τα σιφώνια μπάνιου.
Επίσης η δυσάρεστη οσμή, παρατηρείται σε περιπτώσεις που το σπίτι είναι ερμητικά κλειστό με στεγανά κουφώματα και όλη η κυκλοφορία του αέρα γίνεται μέσω του δικτύου της αποχέτευσης.

Μυρωδιά βόθρου στο σπίτι; Δες πως θα την ξεφορτωθείς άμεσα!

Η λύση που μπορείς να δοκιμάσεις αποκλειστικά με σπιτικά υλικά είναι η εξής:
  • Αρχικά άφησε τη βρύση του μπάνιου να τρέξει ώστε να καθαριστεί καλά το σιφόνι μπάνιου.
  • Έπειτα μπορείς να ρίξεις 1 κούπα ξύδι μέσα στο σιφόνι δαπέδου
  • Άφησέ το να δράσει όλο το βράδυ, χωρίς να χρησιμοποιήσεις τις βρύσες του μπάνιου και της ντουζιέρας.
Το ξύδι, λόγω της όξινης φύσης του είναι το καλύτερο καθαριστικό για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και ένα από τα πιο έντονα σπιτικά απολυμαντικά!
Σε περίπτωση που η άσχημη μυρωδιά δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς, μπορείς να δοκιμάσεις και την αντίστοιχη εναλλακτική που είναι το λεμόνι!
  • Ανέμειξε 1 φλιτζάνι χυμό λεμόνι και 1 φλιτζάνι βραστό νερό και ρίξε το μείγμα μέσα στο σιφόνι.
  • Άφησε το μείγμα να δράσει όλο το βράδυ και απόλαυσε ένα σπίτι χωρίς οσμές το επόμενο πρωί!
Τέλος, αν το πρόβλημα ξεκινάει από τη λεκάνη και τη σύνδεσή της με την αποχέτευση, μπορείς να ρίξεις 1 φλιτζανάκι σόδα. Άφησέ τη να δράσει επίσης ολόκληρο το βράδυ  για μοναδικά αποτελέσματα!

Τι να κάνεις σε περίπτωση που η έντονη οσμή επιμένει;

Σε περίπτωση που ό,τι και αν έχεις προσπαθήσει, η δυσοσμία συνεχίζει, καλό είναι να σταματήσεις τις οικιακές προσπάθειες.  Κάλεσε έναν έμπειρο υδραυλικό, καθώς η αιτία μπορεί να είναι η απόφραξη των σωληνώσεων.
Η επαγγελματική προσέγγιση του υδραυλικού, συνήθως περιλαμβάνει έλεγχο για τον κίνδυνο απόφραξης της αποχέτευσης. Επίσης ελέγχει την πιθανότητα για την εγκατάσταση μηχανοσίφωνα, στο τελευταίο φρεάτιο πριν το βόθρο.
Η τοποθέτηση μηχανοσίφωνα θα βοηθήσει στο σωστό εξαερισμό της αποχέτευσης και την αποτελεσματική απομάκρυνση της μυρωδιάς βόθρου στο σπίτι.
Επίσης, ο  επαγγελματικός καθαρισμός της αποχέτευσης είναι μία οριστική λύση για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από την οικία σου!
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top