ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τα σκαθάρια Bedazzled γνωστά ως Maquech ζωγραφίζονται μπροστά σε περίεργους τουρίστες σε ένα κατάστημα στη...

μεξικανική πόλη της Μέριδα.

Τα έντομα συνήθως διακοσμούνται με πολύτιμους λίθους και αλυσίδες και πωλούνται για 14 - 35 δολάρια κατά μέσο όρο.

"Απαιτείται πολύ δουλειά, επειδή ο τεχνίτης πρέπει να είναι προσεκτικός στη λεπτομέρεια, δεδομένου ότι χρειάζεται μια ειδική ρητίνη για να περάσει χωρίς να βλάψει το κέλυφός του εντόμου, μια ρητίνη η οποία αρχικά είναι ρευστή γέλη που στη συνέχεια γίνεται στερεή," λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Χοσέ Varguez.

Τα διακοσμημένα έντομα έχουν κερδίσει τη δημοτικότητα από το 1980. Ωστόσο, αυτά τα ζωντανά κοσμήματα έχουν παράδοση αιώνων, από την εποχή των Μάγια όταν διακοσμούσαν σκαθάρια χωρίς φτερά. Maquech στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει "αυτό που δεν τρώγεται", δεδομένου ότι το έντομο ζει από ένα μύκητα που προέρχεται από ξύλο Chacah.

Ο πωλητής των πολυτελών ανατριχιαστικών εντόμων λέει ότι "η διάρκεια ζωής τους είναι μέχρι έναμιση έτος και με καλή φροντίδα μπορεί να φτάσουν και μέχρι 3 έτη."

Το 2010, μια αμερικανίδα είχα αφήσει άφωνες τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές, κατά τη δήλωση της μπλε και χρυσής καρφίτσας με τα έντομα στα σύνορα με το Μεξικό. Ενώ το σκαθάρι κατασχέθηκε προσωρινά για επιθεώρηση, η γυναίκα επειδή το είχε δηλώσει δεν τιμωρήθηκε. Το περιστατικό, ωστόσο, προκάλεσε σάλο μεταξύ των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top