ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Την ώρα που Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ ετοιμάζονται να υπογράψουν τη
συμφωνία για το Μακεδονικό, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, οι κάτοικοι των Πρεσπών εκφράζουν την αντίθεσή τους - Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Στο χωριό Λαιμός, οι κάτοικοι έχουν βγει με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία κι εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

Στο σημείο, όπως και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Ένταση επικράτησε όταν μια ομάδα πολιτών, ανάμεσά τους και ακροδεξιοί σύμφωνα με το life-events, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών.
Παράλληλα, στην περιοχή της Βίγλας Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών βρίσκονται πολλοί διαδηλωτές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων που θα επιτρέπει στη γειτονική χώρα να ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», αναφέρει το thestival.gr.
Δεκάδες λεωφορεία φτάνουν εδώ και λίγη ώρα στο σημείο και διαδηλωτές, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, ετοιμάζονται να βροντοφωνάξουν «ΟΧΙ» στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Μία ημέρα μετά την κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών. 








Πηγή: Life-events.gr, Thestival.gr, Eurokinissi


Πηγή: https://ift.tt/2AgrrNC
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top