ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το κλίμα ομόνοιας που επικράτησε στην
ΚΕ επισφράγισε μια περίοδο αναταραχής στο ΚΙΝΑΛ μετά το αιφνίδιο αίτημα για εκλογές της Φώφης Γεννηματά.

Η καταλαγή επήλθε και μαζί με κάποιες παρεμβάσεις απο πρόσωπα της ηγετικής ομάδας έκλεισε ένας κύκλος που λίγο έλειψε να δημιουργήσει νέο γύρο εσωστρέφειας.

Να μη θολώνει το μήνυμα
Η Φώφη Γεννηματά εξήγησε για μια ακόμη φορά γιατί είναι απαραίτητες οι εκλογές.

«Γιατί δεν μπορείς από τη μια να προειδοποιείς για κινδύνους και επερχόμενα αδιέξοδα και από την άλλη να μεταβάλλεσαι σε παρατηρητή των εξελίξεων».

«Θέλουμε μια πολιτική αλλαγή και οχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας και τυπικά την ένταση επισημαίνοντας τη διαφωνία που επανέλαβε και στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο για να καταγραφεί και στο όργανο του φορέα. 

Να μην πάρουν οι «άλλοι» τη δόξα
Για ένα φορέα, όπως το ΚΙΝΑΛ με πολλές συνιστώσες και κόμματα, το εγχείρημα απαιτεί χρόνο και αν δεν τρέξουν από τώρα οι διαδικασίες ένας εκλογικός αιφνιδιασμός θα βρει το ΚΙΝΑΛ ανέτοιμο.

Ο πρώτος αιφνιδιασμός ήρθε με το χρίσμα Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη παραδέχτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων χτυπώντας πολλά καμπανάκια για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι Σε εν ενεργεία δήμαρχους και περιφερειάρχες που είχαν τη στήριξη τα παράταξης.  «Κυρίαρχο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πώς θα παρασιτήσει πάνω μας. Εμείς από τακτική άποψη θα πρέπει να βιαστούμε. Από τώρα πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε» είπε ο Γιώργος Καμίνης έχοντας χρεωθεί την επιτροπή αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων στην Ευρώπη
Αναμφίβολα το μήνυμα της κας Γεννηματά μέσα από το Πολιτικό Συμβούλιο στον Πέδρο Σάντσεθ αποτύπωσε ότι η εκλογή του στην πρωθυπουργία είναι μια θετική εξέλιξη για το ΚΙΝΑΛ. Φέρνει όμως σε πρώτο πλάνο και τις ευρύτερες διεργασίες που γίνονται στην Ευρώπη γύρω από το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας και τις επιπτώσεις που είχε στην απήχησή της στους πολίτες από τη συνασπισμούς με τα δεξιά και συντηρητικά κόμματα σε πολλά κράτη μέλη.

Για το λόγο αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης έκρουσε κι αυτός με τη σειρά του ένα ακόμη καμπανάκι.

«Η παράταξη να δώσει βάρος στα ευρωπαϊκά θέματα. Η ΝΔ δεν μπορεί να το κάνει. Δεν πρέπει να αφήσουμε να το κάνει ο Τσίπρας» ανέφερε στην ΚΕ ο ευρωβουλευτής, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο το ΚΙΝΑΛ να βρεθεί στο περιθώριο μέσω της επιδίωξης του Τσίπρα να μετατρέψει τη μάχη των ευρωεκλογών σε ένα πεδίο σύγκρουσης μεταξύ εκείνων που θα ανέβουν το άρμα της Μέρκελ και των αντι-Μέρκελ δυνάμεων.

Γι' αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στους όρους σύγκρουσης που θα διαμορφωθούν στις ευρωεκλογές δεν πρέπει να βρεθούν στο περιθώριο.

Ο ευρωβουλευτής, πάντως, δεν είδε με καλό μάτι και τη στήριξη Ιγκλέσιας στον σοσιαλιστή πρωθυπουργό στην Ισπανία μιας και όπως εκτιμά οι Podemos έχουν βάλει παγίδα στους σοσιαλιστές, που δεν είναι άλλη από τη φθορά της κυβερνησιμότητας.

newpost.gr


Πηγή: https://ift.tt/2hWqqBA
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top