ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
«Θέλω να έρθεις στην ομάδα, γιατί ξέρω ότι
παίζεις καλά τα μπαλάκια» και «Αλβανέ, εσύ έφερες τις ασκήσεις;» έλεγε μεταξύ άλλων στις μαθήτριες και στους μαθητές του.

«Πολύ λεπτά και μακριά δάχτυλα έχεις. Παίζεις κάποιο όργανο…», «Θέλω να έρθεις στην ομάδα γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια». «F; Σιγά μην είναι και G! Το σημείο G το ξέρετε;», «Αλβανέ εσύ θα πεις μάθημα»... Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις φράσεις με τις οποίες καθηγητής μαθηματικών σε Λύκειο του Αιγαίου συνήθιζε να απευθύνεται στους μαθητές του και κυρίως στις μαθήτριές του. Δεν ήταν, όμως, μόνο τα σεξουαλικά υπονοούμενα που άφηνε στους μαθητές του. Έκανε σεξιστικά σχόλια σε μαθήτριες, σήκωνε στον πίνακα μόνο κορίτσια και παρατηρούσε τα οπίσθια τους, ειρωνευόταν και χλεύαζε αλλοδαπούς μαθητές. Για την συμπεριφορά του αυτή ο καθηγητής τέθηκε σε αργία και τώρα ο ίδιος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης του υπουργού Παιδείας, με την οποία βρέθηκε εκτός των σχολικών αιθουσών.

Απίστευτα περιστατικά ανέδειξε η ΕΔΕ

Για τη δράση του καθηγητή στις τάξεις – δίδασκε μαθηματικά στην Α και Γ Λυκείου - διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία και ανέδειξε απίστευτα περιστατικά μέσα στις σχολικές αίθουσες. Όπως αναφέρεται σε πόρισμα που συντάχθηκε, ο καθηγητής φέρεται να είπε σε μαθήτριά του προκειμένου να την πείσει να συμμετάσχει στην ομάδα του πινγκ-πονγκ,: «Θέλω να έρθεις στην ομάδα, γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια».

Σε άλλο περιστατικό, όταν του δόθηκε λάθος απάντηση για το πεδίο ορισμού μιας συνάρτησης είπε: «Παίρνουμε την τάδε συνάρτηση και τη χώωωωωνουμε (με έμφαση, συνοδευόμενη με ανάλογη κίνηση) στην άλλη συνάρτηση» ενώ κάποια άλλη στιγμή είπε σε μαθήτριά του: «Πολύ λεπτά και μακριά δάχτυλα έχεις. Παίζεις κάποιο όργανο…».

Και τα περιστατικά είναι ατελείωτα...

Σε άλλο μαθητή του, ο οποίος ανέφερε ότι έτρωγε φρούτα, ο καθηγητής τον ρώτησε: «Τι, μπανάνες; Μακριές; Κοντές; Ίσες ή κυρτές;». Σήκωνε στον πίνακα περισσότερα κορίτσια εστιάζοντας το βλέμμα του στα οπίσθια τους και εκείνος σχεδόν πάντα καθόταν στην καρέκλα του κατά τρόπο προκλητικό για τους μαθητές, με τα πόδια ανοικτά. Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα πρόσβαλλε συνεχώς αλλοδαπούς μαθητές του λέγοντάς τους μέσα στην τάξη: «Αλβανέ εσύ θα πεις μάθημα;», «Αλβανέ εσύ έφερες τις ασκήσεις;», «ήρθαν οι Αλβανοί και μας πήραν τις δουλείες», «Έχει καμιά τουρίστρια κάτω, γιατί μας τις έχουν πάρει όλες οι Αλβανοί», «Μην τρώτε μεγάλα ψάρια γιατί είναι μολυσμένα αφού τρώνε λαθρομετανάστες», κ.ά.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι γονείς κατήγγειλαν τον καθηγητή και τελικά το υπουργείο Παιδείας τον έθεσε σε αργία. Θεωρώντας, ωστόσο, την απόφαση αυτή άδικη για τον ίδιο αλλά και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ο καθηγητής προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωσή της.

lawandorder.gr


Πηγή: https://ift.tt/2hWqqBA
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top