ιδιοκτήτες του, ο Αντώνης και ο Βασίλης, εργάζονται εδώ και χρόνια στην εστίαση. Ο ένας ως restaurant manager σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, ο άλλος ως μάγειρας στη Νέα Υόρκη. «Βαρεθήκαμε όμως να δουλεύουμε για άλλους, βαρεθήκαμε και να βλέπουμε να ανοίγουν όλο τα ίδια και τα ίδια μαγαζιά. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι δικό μας, κάτι διαφορετικό». Αφού στην παρέα μπήκε και η Έφη (που ως αρχιτέκτονας επιμελήθηκε τον χώρο), την Κυριακή των Βαΐων γεννήθηκε το Amanita Grill.
Ωστόσο τα μανιτάρια που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι πορτομπέλο και πλευρώτους, που μαρινάρονται με μπαχαρικά και στη συνέχεια σοτάρονται στο γκριλ. Το κύριο χαρακτηριστικό, όμως, που κάνει αυτό το ξεχωριστό σουβλάκι αρεστό σε όλους, είναι η πατάτα. Εννοείται φρέσκια, κόβεται μπροστά σου και τηγανίζεται σε 80% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (και μάλιστα ψυχρής έκθλιψης) και 20% ηλιέλαιο. Είναι σίγουρα η πιο νόστιμη τηγανητή πατάτα που έχεις δοκιμάσει και σε λίγο καιρό θα σερβίρεται και μόνη της σε χωνάκια, όπως της αξίζει.
Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, 2111822343, Δευτ.-Σάβ. 13.30-01.00
Πηγή: https://ift.tt/2AgrrNC
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.