ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Πριν τους...


πανηγυρισμούς από διάφορα κράτη, οργανισμούς και πολιτικούς, τα...συγχαρητήρια για την συμφωνία στο Σκοπιανό έσπευσε να δώσει σε Αθήνα και Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς.

Του Άρη Δημόπουλου

Το όνομά του είναι γνωστό σχεδόν σε όλους τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια, κυρίως μέσα από τις προσπάθειές του να εγγυηθεί το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Με τον ρόλο του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Σκοπιανό ήταν από τους πρώτους που εισήγαγε στις επικρατέστερες προτάσεις «διεθνούς αποδοχής» τον όρο «Μακεδονία», καταθέτοντας προτάσεις επί προτάσεων στις εκάστοτε ελληνικές και σκοπιανές κυβερνήσεις.

Μερικούς μήνες πριν , όπως είχατε πληροφορηθεί εγκαίρως από το el.gr, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είχαν πέσει απευθείας από τον Μάθιου Νίμις οι παρακάτω ανθελληνικές προτάσεις για το όνομα των Σκοπίων:
Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)
Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)

Εν τέλει υπερίσχυσε η δεύτερη πρόταση του Αμερικανοεβραίου Μ.Νίμιτς, με την Ελλάδα να συμφωνεί στην αναγνώριση των Σκοπίων ως «Severna Makedonija» (Βόρεια Μακεδονία).

Ο ίδιος, έχοντας ήδη δώσει τα καλύτερα των διαπιστευτηρίων στα αφεντικά του, έσπευσε με περισσή χαρά να συγχαρεί τις κυβερνήσεις των Ελλάδας και Σκοπίων για την επίτευξη της συμφωνίας.

Το έργο του έχει (σχεδόν) ολοκληρωθεί.

Ένα έργο πολλών ετών για την μακεδονική γη από τους ανθέλληνες εντός και εκτός συνόρων τείνει να ολοκληρωθεί και επίσημα:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top