ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Σίγουρα όλοι μας κατά καιρούς αναρωτιόμαστε που ξοδέψαμε ένα σωρό λεφτά και γιατί δεν κρατήσαμε μερικά για τις
διακοπές μας ή για μια αγορά που θέλαμε να κάνουμε. Θα σου δείξω μερικούς τρόπους για να αποταμιεύεις περισσότερα χρήματα, με αποδοτικό τρόπο και κυρίως να μην φαίνεται αυτό στην καθημερινότητά σου.
Με τον καιρό θα δεις πως θα έχεις κάνει ένα καλό κομπόδεμα που θα σε βοηθήσεις να κινείσαι με μεγαλύτερη ευκολία και να αγοράζεις μόνο αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι. Ο υπερκαταναλωτισμός σίγουρα είναι κάτι που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού και πρέπει να προσπαθήσεις να το αποβάλλεις, είτε πρόκειται σε ρουχισμό, είτε σε συσκευές, είτε σε διακοσμητικά είδη.

Πως θα μάθεις εύκολα και αποδοτικά, να αποταμιεύεις περισσότερα!


1) Μάζεψε τα λίγα ρέστα σου σε ένα μέρος

kopela apotamieyei se bazo
Όταν έχεις λίγα ρέστα, κράτησέ τα όλα σε ένα μέρος και στο τέλος του μήνα δες πόσα μάζεψες. Σίγουρα θα είναι περισσότερα από όσα φαντάστηκες.

2) Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή για τα έξοδά σου

oikonomiki efarmogi sto kinito
Μια εφαρμογή εξόδων, θα σε βοηθήσει να δεις που ξοδεύεις τα περισσότερα χρήματά σου έτσι ώστε να τα διαχειριστείς καλύτερα. Με αυτήν θα καταλάβεις πως σίγουρα μπορείς να τα καταφέρεις αν δεν αγοράζεις καθημερινά μικρά άσκοπα πράγματα που στο τέλος της εβδομάδας ή σε μάκρος χρόνου κάνουν κακό στα οικονομικά σου.

3) Βάλε τις οικονομίες σου σε ένα καλό πρόγραμμα τραπέζης

bonous trapezas
Ένα καλό πρόγραμμα τραπέζης, θα σου δώσει μπόνους που μπορείς να χρησιμοποιείς για αγορές. Κάνε μια βόλτα από τα κοντινά σου καταστήματα τραπέζης και δες ποιο σε συμφέρει περισσότερο.

4) Χρησιμοποίησε μια κάρτα με επιστροφή χρημάτων

pairnei karta apo portofoli
Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν αρκετές κάρτες οι οποίες όσο περισσότερο τις χρησιμοποιείς για καθημερινές αγορές σου, τόσα περισσότερα μπόνους σου δίνουν για επόμενες αγορές. Βρες αυτήν που καλύπτει καλύτερα τις απαιτήσεις σου και θα δεις πως σίγουρα θα είναι μια καλή επιλογή.

5) Πλήρωσε όλους τους λογαριασμούς σου

kopela plirwnei logariasmous
Όταν έρχεται ένας λογαριασμός στα χέρια σου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξεχωρίσεις τα χρήματα έτσι ώστε να μην τα υπολογίζεις στα διαθέσιμα για τα έξοδά σου. Πλήρωσε τον γρήγορα για να μην μπεις σε πειρασμό να ξοδέψεις αυτά τα λεφτά.

6) Χρησιμοποίησε μέσα μαζικής μεταφοράς ή περπάτησε περισσότερο

kopela perpataei
Σίγουρα το αυτοκίνητο φαντάζει σαν τεράστια ευκολία στις μετακινήσεις σου, αλλά θα δεις πως θα αποταμιεύσεις πραγματικά πολλά χρήματα αν επιλέξεις για τις πιο μικρές μετακινήσεις σου το λεωφορείο, ή να πας με τα πόδια.

7) Βάλε στοίχημα ποια θα αποταμιεύσει περισσότερα

duo files pinoyn kafe kai sizitane
Βάλε στοίχημα με την καλύτερή σου φίλη, το ποια θα μαζέψει περισσότερα χρήματα μετά από 2-3 μήνες. Έτσι, θα αποκτήσεις λίγο μεγαλύτερο κίνητρο για να κάνεις το καλύτερο που μπορείς.

8) Απόφυγε τις ανούσιες αγορές

gynaika koitaei bitrines
Όλες μας έχουμε αγοράσει πράγματα, ρούχα, παπούτσια που αργότερα μετανιώσαμε. Μείνε στα απαραίτητα, αγόρασε καινούργια όταν τα παλιά χαλάσουν και απόφυγε τις ανούσιες αγορές που πραγματικά θα μπορούσες να κάνεις και χωρίς αυτές.
Αποταμιεύοντας περισσότερα χρήματα, θα δεις πως η καθημερινότητά σου θα γίνει λίγο πιο απλή αλλά τα οφέλη θα είναι πολλά περισσότερα. Θα μπορείς να σχεδιάσεις, μια μεγάλη αγορά, ένα ταξίδι ή ένα μελλοντικό σου όνειρο πολύ πιο εύκολα.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top