ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Σοβαρές ανησυχίες ότι το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα
ιδιωτών σε υποκλοπές προκύπτουν από ερώτηση του βουλευτή Ν. Νικολόπουλο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με την ερώτηση του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, φαίνεται πως ιδιώτες με υπερσύγχρονα μηχανήματα, τις λεγόμενες «βαλίτσες», αναλαμβάνουν εργολαβικά υποκλοπές συνομιλιών για λογαριασμό επιχειρηματιών, τραπεζιτών, πανίσχυρων ομίλων αλλά και ιδιωτών. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας η κατοχή των μηχανημάτων υποκλοπών φαίνεται να είναι νόμιμη και μόνο αν κάποιος συλληφθεί επ' αυτοφώρω να διενεργεί υποκλοπές παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη με κακουργηματικές κατηγορίες -κάτι που πρακτικά όμως είναι αδύνατον, αφού η παρακολούθηση των κινητών με το σύστημα της «βαλίτσας» γίνεται εξ αποστάσεως.

Επικαλούμενος δηλώσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΑΔΑΕ στη σχετική ερώτησή του, ο κ. Νικολόπουλος καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει, μεταξύ αρκετών άλλων, στα εξής κρίσιμα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ερωτήματα:

1. Αν αληθεύει ότι στην παρούσα φάση λειτουργούν 16 ιδιωτικές υπηρεσίες οι οποίες αναλαμβάνουν εργολαβικά τη διενέργεια κλοπών.

2. Πώς «επιτρέπεται» σε πολλά εν ενεργεία στελέχη της ΕΥΠ να κάνουν και μεροκάματα στις ιδιωτικές «ΕΥΠ» με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα επικίνδυνο παρακρατικό δίκτυο.

3. Αν αληθεύει πως η ΕΥΠ είχε μόνο μια «βαλίτσα» για παρακολουθήσεις την οποία είχαν .... φέρει οι Αμερικάνοι το 2004 κι αυτή είναι πλέον αχρηστευμένη.

4. Αν αληθεύει ότι έχουν πωληθεί σε ιδιωτικές εταιρίες παρακολουθήσεων δεκαέξι «βαλιτσάκια» υποκλοπών και αν θα γίνει έρευνα για το ποιοι είναι οι ιδιώτες που αγόρασαν «βαλίτσες» παρακολούθησης και που ενδεχομένως συνδέονται με ισχυρά συμφέροντα, τραπεζικά, εφοπλιστικά, εξοπλισμούς και προμήθειες Δημοσίου.

lawandorder.gr


Πηγή: https://ift.tt/2hWqqBA
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top