ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
dedrogalia
Τις περασμένες ημέρες στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν βίντεο από τις διασώσεις φιδιών που αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνια πολυκατοικιών στο Αγρίνιο. 


Πρωταγωνιστής των επιχειρήσεων ο διασώστης άγριων ζώων Νίκος Πατερέκας , που συνεργάζεται με την Οργάνωση Προστασίας της Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ). Τα βίντεο μάλιστα προβλήθηκαν και σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.Σήμερα ο Νίκος κινητοποιήθηκε για να διασώσει φίδι που εγκλωβίστηκε σε όχημα. Τα κατάφερε αν και το ερπετό ήταν πληγωμένο και θα μεταφερθεί σε κέντρο περίθαλψης.

Επρόκειτο για Δεντρογαλιά που κρύφτηκε κάτω από το ρεζερβουάρ οχήματος όταν αυτό ήταν σταθμευμένο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου πλησίον της εισόδου του δημοτικού Πάρκου. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος μάλιστα ανακάλυψε πως μετέφερε ένα φίδι ενόσω κυκλοφορούσε με το όχημα μέσα στην πόλη.

Εν συνεχεία μετέβη με το αυτοκίνητο του στην Πυροσβεστική όπου κλήθηκε ο Νίκος Πατερέκας και ξεκίνησε η προσπάθεια απεγκλωβισμού που δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η δεντρογαλιά εξήλθε αλλά με τραύματα…

«Αγώνας μεγάλος να το βγάλω γιατί δεν μου έδινε περιθώρια, πέρα – δώθε με πήγαινε, ούτε καν μπορούσα να δω τι είδος ήταν ! Σε μια φάση είδα το πρόσωπο του και κατάλαβα ότι είναι ή Εφιός ή Δεντρογαλιά, τελικά ήταν Δεντρογαλιά (!). Μετά από κόπο το βγάλαμε ! Το φίδι ήταν κοντά στο Πάρκο Αγρινίου και κρύφτηκε στο αμάξι ενώ ήταν σταθμευμένο, μάλλον επειδή κάποιος το κυνήγησε. Επίσης η περιπέτεια δεν έχει τελειώσει διότι μάλλον ήταν ήδη χτυπημένο από αμάξι .Βάλαμε γάζα στο ζώο και χορηγήθηκε ορός . Θα δούμε αν αντέξει να σταλθεί σε κέντρο περίθαλψης για να σωθεί σύντομα», διηγείται



Πηγή: agrinionews.gr


Πηγή: https://ift.tt/2hWqqBA
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top