ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, μετά τα γεμιστά, είναι το κοτόπουλο με πατάτες στον
φούρνο. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές. Άλλοι το κάνουν με μπύρα, άλλοι απλά λεμονάτο, άλλοι με κάρυ. Σήμερα θα σου δείξω μια πανεύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο που ακόμα και αν είσαι φοιτήτρια θα το κάνεις μούρλια.
Η διαδικασία είναι απλή, τα υλικά λίγα και μέσα σε τρία βήματα θα την έχεις ολοκληρώσει. Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο έχει το μενού σήμερα και πάμε να δούμε πως θα το ετοιμάσεις! Χαρτί και μολύβι γρήγορα να σημειώσεις. Δες επίσης την καταπληκτική συνταγή για μεξικάνικο κοτόπουλο!

Πανεύκολο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

kotopoulo me patates ston fourno
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κ.σ μουστάρδα απαλή
  • λίγα κλωναράκια δεντρολίβανο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

patates mpoutia kotopoulo
Πάρε τις πατάτες κόψε τες σε ότι μέγεθος θέλεις και άφησε τες στην άκρη. Κάνε μικρές χαρακιές στα μπούτια από το κοτόπουλο και βάλε τις σκελίδες από το σκόρδο. Βάλε τα μπούτια σε ένα μεγάλο ταψί- ή γάστρα αν έχεις- και έπειτα ρίξε τις πατάτες γύρω γύρω από το κοτόπουλο. Αλατοπιπέρωσε όπως προτιμάς στην γεύση.
Tip: Μπορείς να βάλεις τις πατάτες και κομμένες με την φλούδα αν θέλεις, απλά πλύντες πολύ καλά.
apali moustarda lemoni elaioladodentrolivano
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Αφού ανακατέψεις, περίχυσε πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες. Με τα χέρια σου ανακάτεψε τις πατάτες και άλειψε και τα μπουτάκια από το κοτόπουλο. Πρόσθεσε και μπόλικο δεντρολίβανο από πάνω. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα, σκεπασμένο με λαδόκολλα. Μετά τη μια ώρα βγάλε την λαδόκολλα και άφησε το φαγητό για λίγο να ροδίσει. Αυτό ήταν έτοιμο το κοτόπουλο με τις πατάτες στο φούρνο.

Bonus Tips:

Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το δεντρολίβανο μπορείς να το βγάλεις εντελώς και να το αντικαταστήσεις με ρίγανη ή και καθόλου. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις και μια κουταλιά μέλι στο μείγμα με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τη μουστάρδα για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top