ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αποτελεί το νότιο-ανατολικότερο άκρο της Μακεδονίας, ενώ βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του Νομού Καβάλας, απέχοντας μόλις 6 ναυτικά μίλια από το καταπράσινο νησί της Θάσου.


Εμφανίστηκε ως ένα ψαροχώρι στις αρχές του περασμένου αιώνα και σήμερα έχει μετατραπεί σε γνωστό θέρετρο με αρκετά ξενοδοχεία και πολλά διαμερίσματα για διακοπές.

Στην Κεραμωτή θα ξεφύγεις από το θόρυβο των μεγάλων πόλεων, θα βυθιστείς στην ηρεμία του καταγάλανου Αιγαίου, θα απολαύσεις την απίστευτη θέα στο γραφικό νησί της Θάσου και θα χαρείς την παρθένα ύπαιθρο και το μικρό δάσος με τα πεύκα.



Ωστόσο εκείνο που την κάνει όντως τόσο ιδιαίτερη είναι η θέση της. Βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο η οποία μπαίνει ένα χιλιόμετρο μέσα στη θάλασσα!

Με αφετηρία το λιμάνι της Κεραμωτής, μεγάλα αλιευτικά σκάφη, ανεμότρατες και γρι-γρι, προμηθεύουν την ευρύτερη περιοχή με άφθονα αλιεύματα από το Θρακικό πέλαγος.

Ονομαστά είναι τα μυδοτροφεία της Κεραμωτής, καθώς και οι ιχθυοπαραγωγικές μονάδες στις λιμνοθάλασσες της περιοχής



Περισσότερο διαδεδομένη όμως είναι για τις τεράστιες παραλίες της, με θαυμάσιες αμμουδιές σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Στη πόλη και στα περίχωρά της, υπάρχουν περισσότερα από 10 χιλιόμετρα άνετες και καθαρές παραλίες, βραβευμένες με τη «γαλάζια σημαία» για την ασφάλεια, την καθαριότητα και την καλή οργάνωση.

Η θάλασσα της Κεραμωτής είναι ρηχή και ήρεμη, το νερό είναι σχεδόν πάντοτε ζεστό.



Μια από τις ειδυλλιακές τοποθεσίες της περιοχής είναι ο Φάρος, μια κατάφυτη από πεύκα περιοχή, στην οποία τόσο οι ντόπιοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες επιλέγουν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Κοντά στην πόλη απλώνονται και τα όρη της Λεκάνης, στα οποία μπορείς να ανακαλύψεις πανέμορφες και γεμάτες βλάστηση τοποθεσίες, γραφικά ορεινά χωριά, καθώς επίσης και τα φημισμένα στενά του Νέστου (θρακικά Τέμπη) στα όρια των νομών Καβάλας-Ξάνθης, με ποικιλία αρπακτικών πουλιών που θα σε εντυπωσιάσουν.



Επιπλέον, κοντά στην Κεραμωτή βρίσκονται πολλοί αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι τους οποίος αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Οι πιο σημαντικοί εξ αυτών είναι των Φιλίππων και της Θάσου στο Νόμο Καβάλας και των Αβδήρων στο Νομό Ξάνθης.



Δείτε το σχετικό βίντεο:



Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top