ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
sumvoules diatrofisΗ τροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Από τις πιο σοφές φράσεις είναι «είσαι αυτό που τρως». Αν θέλεις να παραμείνεις στο ίδιο
βάρος, να χάσεις βάρος ή να πάρεις βάρος, η διατροφή είναι το 80% της διαδικασίας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σου, αφού σχεδόν όλες οι ανωμαλίες στον οργανισμό προέρχονται από την διατροφή.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον εγκέφαλο. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, υπάρχουν τροφές που βοηθάνε στην ενίσχυση του μυαλού. Πολλές έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην διατροφή που επηρεάζει την υγεία του εγκεφάλου. Έχουν δώσει περισσότερη βάση σε ότι αφορά την βελτίωση των περιοχών του εγκεφάλου που συνδέονται με την νοημοσύνη, τη μάθηση και την μνήμη.

4 Φαγητά που βοηθάνε στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου!


Καρύδια

karydia egkefalos ygeia
Τα καρύδια ένα από τα τρόφιμα με την περισσότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα Ω-3. Τα συγκεκριμένα οξέα βοηθάνε στην προστασία του εγκεφαλικού ιστού. Σε μελέτη που έγινε, βρήκαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν υψηλές ποσότητες καρυδιών είχαν μεγαλύτερη βαθμολογία σε γνωστικές εξετάσεις.
Η ποσότητα που χρειάζεται να καταναλώνεις ημερησίως είναι 1/4 φλιτζάνι με καρύδια. Μπορείς να το βάλεις στην σαλάτα σου, σε γιαούρτι ή όπου αλλού προτιμάς.

Μούρα

ygeia egkefaloy symvoyles
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μούρα όπως και οι φράουλες μπορούν να καθυστερήσουν την μείωση της μνήμης. Η μελέτη έγινε σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν φράουλες ή μούρα καθυστέρησαν την μείωση της μνήμης έως και 2,5 χρόνια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάνουν καλό μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες καθώς βοηθάνε τις περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη μάθηση και τη μνήμη.

Πράσινο τσάι

ofeli prasino tsai
Μελέτες έγιναν και για το πράσινο τσάι, οι οποίες είχα θετικά αποτελέσματα. Ανακάλυψαν ότι όσοι άνθρωποι έπιναν οτιδήποτε που να περιέχει πράσινο τσάι, του ήταν πιο εύκολο να λύσουν διάφορες ασκήσεις μνήμης.
Την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολουθούσαν με μαγνητική τομογραφία. Μπορεί ,επίσης, να βοηθήσει στην βραχυπρόθεσμη μνήμη. Αν σε ενδιαφέρει να έχεις μια καλή μνήμη και να μην θυμάσαι επιλεκτικά, άλλαξε τον πρωινό σου καφέ με πράσινο τσάι.

Πράσινα λαχανικά με φύλλα

diatrofi ugeia the-man.gr
Όταν λέμε τα πράσινα λαχανικά με φύλλα εννοούμε το σπανάκι και το μαρούλι που έχουν φύλλα και όχι το αγγούρι. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι βοηθάνε στην διατήρηση της «κρυσταλλωμένης νοημοσύνης»(crystallized intelligence) όπως την αποκαλούν.
Αυτό είναι η ιδιότητα να χρησιμοποιούμε ικανότητες και γνώσεις που έχουμε αποκτήσει με τα χρόνια. Επιπλέον, έχουν αρκετά μεγάλη περιεκτικότητα Ω-3.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top