1 βανιλετα
1 φακελάκι τρούφα
1 morfat τενεκεδενιο κουτακι
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ νουνου μικρο
1 κουβερτούρα 125gr
2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
2 πακετάκια μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή.
Χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά τη morfat.
Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
Στρώνουμε μπισκότα της αρεσκείας μας στον πάτο του ταπερ και ρίχνουμε το μισό λευκό μίγμα και το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει.
Στο υπόλοιπο μίγμα ρίχνω μία κουβερτούρα 125 gr.την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί και δυο κουταλιές κακάο και ανακατεύω στο μίξερ και την αφήνω στο ψυγείο.
Αφού έχει παγώσει το πρώτο μίγμα με τα μπισκότα ρίχνω και τη σοκολατένια κρέμα και μία στρώση μπισκότα πάνω.
Κατάψυξη και ετοιμο για απόλαυση
Η συνταγή είναι της ΚΟΤΙΤΣΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ,με υλοποίηση της κ. Εύη Ρουσσοπούλου
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.