ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Συνήθως όταν μιλάμε για «απογοήτευση» οι περισσότεροι απο εμάς την συγχέουμε συνειρμικά με την ερωτική απογοήτευση, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι το μόνο είδος απογοήτευσης που υπάρχει


Η πρώτη στιγμή που παραδίδεται κανείς στην απογοήτευση και την αποδέχεται γιατί απλά δεν μπορεί να κάνεις αλλιώς υπάρχει σοκ, έκπληξη, ματαιότητα, αίσθημα κενού, βαρυθυμία, πικρία, θυμός, φόβος, οδύνη, ίσως η αίσθηση της κατάρρευσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανατρέχουν στο κοντινό ή το μακρινό παρελθόν τους όπου μπορούν να εντοπίσουν τουλάχιστον μια περίπτωση κατά την οποία αισθάνθηκαν μεγάλη απογοήτευση.

Συνήθως όταν μιλάμε για «απογοήτευση» οι περισσότεροι απο εμάς την συγχέουμε συνειρμικά με την ερωτική απογοήτευση, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι το μόνο είδος απογοήτευσης που υπάρχει. Γενικά, υπάρχει η κατηγορία των «συναισθηματικών» απογοητεύσεων, και εδώ περιλαμβάνονται: οι «ερωτικές», οι «οικογενειακές» οι «φιλικές» απογοητεύσεις. Έχουμε όμως και την απογοήτευση που σχετίζεται με τον επαγγελματικό τομέα ή τα οικονομικά ζητήματα και έχουμε μικρές ή μεγάλες απογοητεύσεις που σχετίζονται λίγο-πολύ με κάθε ευαίσθητο και πτυχή της ζωής.

Η φυσιολογία της απογοήτευσης

Η απογοήτευση είναι το συναίσθημα που πηγάζει απο απότομη μετστροφή δεδομένων της ζωής μας προς το χειρότερο. Η αντίθεση ανάμεσα σε αυτό που ίσχυε ή που πιστεύαμε και σε αυτό που ξαφνικά συμβαίνει νέες συνθήκες (ανεργία, απώλεια αγαπημένου προσώπου, προδοσία, υπονόμευση απο φίλο, αγαπημένο ή και οικείο πρόσωπο εμπιστοσύνης). Έτσι, όταν η σιγουριά και ασφάλεια που αισθανόμαστε για ένα πρόσωπο, μια κατάσταση ή ένα πράγμα και ξαφνικά αυτό αντιστρέφεται και καταρρέει... τότε γεννιέται η απογοήτευση.
protothema.gr


Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top