ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
antras se sinenteuksiΌταν έχουμε κλείσει κάποια συνέντευξη για δουλειά, το πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε στην ώρα μας και να έχουμε προετοιμαστεί
ψυχολογικά. Για να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και να μειώσεις στο ελάχιστο τις πιθανότητες αποτυχίας, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιες συμβουλές και να αποφύγεις τα συνηθέστερα λάθη που πολλοί κάνουν.
Από την σωστή ώρα, μέχρι την επαγγελματική εμφάνιση και την σωστή στάση σώματος όλα πρέπει να τα έχεις προηγουμένως σκεφτεί για να λάβει ο άλλος το μήνυμα ότι απευθύνεται στο σωστό άτομο. Πάμε να δούμε τι πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις ο άλλος στον οποίο απευθύνεσαι, να σε λάβει υπόψιν ως υποψήφιο για τη δουλειά.

Τι πρέπει να αποφύγεις να κάνεις στη συνέντευξη για δουλειά!


1) Να αργήσεις      argoporimenos antras

Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να δώσεις βάση, είναι ο χρόνος. Κοίταξε να είσαι έτοιμος μισή ώρα νωρίτερα από το προκαθορισμένο καθώς μπορεί να συμβούν μικροπράγματα που θα σε κάνουν να αργοπορήσεις. Δεν πειράζει κανέναν αν φτάσεις 20 λεπτά νωρίτερα, αλλά σίγουρα θα τους κακοφανεί αν φτάσεις με 5 λεπτά καθυστέρηση.

2) Να μην μιλάς καθαρά

sinenteuksi gia douleia
Να μιλάς πάντα καθαρά και με σωστό τρόπο στους ανωτέρους σου. Δεν είναι φίλοι σου και σίγουρα δεν θα εκτιμήσουν την υπερβολική οικειότητα από την πρώτη μέρα. Η αυτοπεποίθηση είναι σύμμαχός σου σε μια συνέντευξη.

3) Να ντυθείς ακατάλληλα

ntusimo se sinenteuksi gia douleia
Ανάλογα τη δουλειά στην οποία απευθύνεσαι, διάλεξε τα κατάλληλα ρούχα έτσι ώστε να φαίνεσαι καλοντυμένος και απλός. Δεν χρειάζονται υπερβολικά στοιχεία για να τονίσεις μια προσωπικότητα, απλά λίγα και καλά. Ένα πουκάμισο ή μια μπλούζα με γιακά σε δείχνει πάντα καλοντυμένο και κομψό.

4) Να μην γνωρίζεις τίποτα για την εταιρία

antras aporei ksinontas to kefali toy
Προσπάθησε να ψάξεις λίγα πράγματα για την εταιρία ή τη δουλειά στην οποία απευθύνεσαι. Μπορεί να μην σου χρησιμέψουν πουθενά, αλλά αν τυχόν και ερωτηθείς ή αναφερθείς σε αυτά που έμαθες, σίγουρα θα σε θυμούνται για τις γνώσεις και το γενικότερο ενδιαφέρον σου.

5) Να δείχνεις ευάλωτος

antras se sinenteuksi gia douleia
Σε κάθε συνέντευξη, αυτός που έχει αυτοπεποίθηση και σιγουριά είναι αυτός που δε ξεχνιέται. Για να έχεις πιθανότητες να πάρεις τη δουλειά, ξέχνα την ανασφάλειά σου και πήγαινε λες και την έχεις ήδη πάρει τη δουλειά.

6) Να μιλάς αρνητικά για προηγούμενες δουλειές

antras se sinenteuksi
Δεν πρέπει να υποβιβάζεις ανθρώπους και καταστάσεις καθώς έτσι δεν δείχνεις επαγγελματικό ήθος. Μίλησε με ουδέτερο τρόπο ακόμα και εκείνους που δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά.

7) Να λες ψέμματα στο βιογραφικό

pairnoyn sinenteuksi gia douleia

Δεν είναι σωστό να φορτώνεις το βιογραφικό σου με ψέμματα και υπερβολές. Μπορείς να το γεμίσεις με ενδιαφέροντα και άλλα στοιχεία του χαρακτήρα σου που θα έκαναν τους εργοδότες να σε υπολογίζουν.

8) Να βιάζεσαι

antras perimenei se sinenteuksi gia douleia
Φυσικά το να βιάζεσαι σε μια συνέντευξη για δουλειά, δείχνει πως αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στο λάθος μέρος, οπότε έτσι θα σε αντιμετωπίσουν και οι άλλοι. Πάρε το χρόνο σου, είναι όλος δικός σου και πρέπει να τον εκμεταλλευτείς προς όφελός σου.

9) Να ρωτάς για τα χρήματα ή τα ρεπό σου

sinenteuksi gia douleia
Δεν πρέπει να δείχνεις πως ενδιαφέρεσαι κυρίως για τα χρήματα ή το ρεπό σου, καθώς έτσι βλέπει ο άλλος τις προτεραιότητες σου και ότι δεν θέλεις πραγματικά αν δουλέψεις για αυτούς. Αν δεν αναφερθεί τίποτα την πρώτη φορά και σε πάρουν μπορείς κάλλιστα να ρωτήσεις μετά.
Μια επιτυχημένη συνέντευξη για δουλειά, μπορεί να σου εξασφαλίσει τη δουλειά των ονείρων σου και για αυτό πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις για να αφήσεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση στους άλλους. Αν προσέξεις αυτά τα 9 πράγματα που συνήθως πολλοί κάνουν λάθος, τότε οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top