ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Το να καθαρίσεις το αυτοκίνητο σίγουρα παίρνει αρκετή ώρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταφέρεις να το κρατήσεις καθαρό για να μην χρειαστεί να κάνεις ξανά όλη αυτή τη διαδικασία. Βέβαια αν δεν είσαι πάντα μόνος σου αυτοκίνητο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Τα τρόφιμα και το τσιγάρο δεν βοηθάνε καθόλου να κρατήσεις το εσωτερικό καθαρό.Το ίδιο όμως συμβαίνει και απ’έξω. Δεν γίνεται να το κρατήσεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ τυλιγμένο με μια ζελατίνα για να μην πάθει τίποτα. Υπάρχει πιθανότητα να βρέξει και να έχει χώμα η βροχή, να περάσεις από χωματόδρομο. Τα πουλιά και τα δέντρα είναι κι αυτά κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.

Πως να κρατήσεις το αυτοκίνητό σου καθαρό!


Cola

cola ka8arisma
Αν οι υαλοκαθαριστήρες σου δεν κάνουν τόσο καλή δουλειά στην κολλημένη βρωμιά η cola μπορεί να σου φανεί χρήσιμη. Βρέξε ένα πανί με cola και τρίψε τα σημεία που έχει κολλημένες βρομιές. Μπορείς επίσης να βγάλεις την βρωμιά από τους χωματόδρομους. Μόλις τελειώσεις ρίξε αρκετό νερό και έπειτα στέγνωσε την επιφάνεια.

Οδοντόβουρτσα

odontovourtsa ka8arisma
Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμη. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις τις μικρές εσοχές που δεν φτάνεις από αποξηραμένα υγρά ή υπολείμματα τροφίμων. Βάλε επάνω στην οδοντόβουρτσα ένα μείγμα μαγειρικής σόδας με νερό και τρίψε τα σημεία που θέλεις μέχρι να καθαρίσουν.

Σκόνη ταρτάρ

skoni tartar
Η κρέμα ταρτάρ μπορεί να σταματήσει την βρωμιά σε όλο το εξωτερικό του αυτοκινήτου σου. Ρίξε στα σημεία που χρειάζεται λίγο από την κρέμα και στη συνέχεια καθάρισε την περιοχή με ένα μείγμα σαπουνιού με νερό. Έπειτα, ξέπλυνε την περιοχή με καθαρό νερό.

Τρίχες από κατοικίδια

trixes katikidia
Όλοι όσοι έχουμε ένα κατοικίδιο ξέρουμε τι γίνεται μέσα στο αυτοκίνητο όταν πάμε ένα ταξίδι και το έχουμε δίπλα μας ή στο πίσω κάθισμα. Οι τρίχες μένουν κολλημένες στα καθίσματα και είναι δύσκολο να τις ξεφορτωθούμε. Φούσκωσε ένα μπαλόνι, σκάστο και τρίψε τα καθίσματα για να δημιουργήσεις στατικό ηλεκτρισμό. Μετά θα είναι πολύ πιο εύκολο να τις αφαιρέσεις.

Καθάρισε τους αεραγωγούς

ka8arisma autokinito
Μπορείς να πάρεις ένα δοχείο με πεπιεσμένο αέρα και να καθαρίσεις τη σκόνη από του αεραγωγού του αυτοκινήτου σου. Μπορείς να κάνεις πιο ευχάριστο τον αέρα που έρχεται στο αυτοκίνητό σου βάζοντας αιθέρια έλαια σε λίγο βαμβάκι για να σκουπίσεις τα στόμια του εξαερισμού.

Μωρομάντηλα

moromantila ka8arisma
Ένα πακέτο μωρομάντηλα θα ήταν καλό να βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο. Μπορείς γρήγορα και εύκολα να καθαρίσεις οποιαδήποτε διαρροή υπάρξει όπως καφές, χυμός κλπ. Επίσης, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις το παρμπρίζ σου.

Κατσαβίδι

autokinito ka8ariotita
Η κονσόλα και το ταμπλό είναι από τα πιο δύσκολα μέρη που πρέπει να κρατήσεις καθαρά. Ένα κατσαβίδι μπορεί να σε βοηθήσει μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις τις γωνίες που δεν είναι εύκολο να γίνουν με το χέρι. Κάλυψε την άκρη του με ένα πανί και ξεκίνα την διαδικασία καθαρισμού.

Γύρη

vromia dromos
Η συγκέντρωση γύρης στο εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Για να την αφαιρέσεις πλύνε κανονικά το αυτοκίνητό σου. Αν θέλεις να προστατέψεις το φινίρισμα, βάλε ένα στρώμα κεριού. Μπορεί να κάνεις την ίδια διαδικασία για τα κολλώδη φύλλα ή για τις βρομιές από τα δέντρα.

Πορτμπαγκάζ

autokinito market
Όταν πηγαίνεις για ψώνια είναι δύσκολο πολλές φορές να βάλεις τα ψώνια σου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χτυπήσουν μεταξύ τους ή να μην πέσουν χωρίς να τα στριμώξεις. Μπορείς να βάλεις ένα σκοινάκι στο πορτμπαγκάζ έτσι ώστε να περνάς εκεί τις σακούλες χωρίς να υπάρχει φόβος να πέσουν. Μπορείς επίσης να απλώσεις στο κάτω μέρος μια παλιά κουβέρτα αν υπάρχει κάτι που μπορεί να λερώσει το αυτοκίνητο.

Θήκες ποτηριών

lifehacks cupcake
Υπάρχει ένα αιώνια πρόβλημα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Μπορεί ο καφές που έχουμε αγοράσει να λερώσει το εσωτερικό της θήκης που αφήνουμε το ποτήρι. Για να μην έχεις τέτοια προβλήματα στο μέλλον μπορείς να βάλεις στο πάτο της θήκης βάση για cupcake. Όποτε χρειάζεται μπορείς να το κάνεις αλλαγή κρατώντας την θήκη καθαρή.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top