ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει
Όταν σου αρέσει να αλλάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη διακόσμηση του χώρου σου, είναι πιθανό να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά στυλ σε βάθος χρόνου. Γιατί να αλλάζεις τη διακόσμηση του χώρου σου; Ίσως για να ανανεώνεσαι και να φτιάχνεις τη διάθεση σου. Από την άλλη πλευρά, ίσως να το κάνεις γιατί σου αρέσει να ακολουθείς τις τάσεις της μόδας.
Για όποιο λόγο κι αν επιθυμείς να αναδιαμορφώνεις το σπίτι σου, το θέμα είναι πως μπορεί κάποια στιγμή να σε κουράσουν τα παραδοσιακά και τετριμμένα μοτίβα. Για παράδειγμα, μπορεί να σε κουράσουν τα χρώματα που χρησιμοποιείς και να θελήσεις να δεις κάτι διαφορετικό. Ένα χρώμα κατάλληλο για πειραματισμούς είναι το πετρόλ. Παρόλα αυτά, δεν είναι μια συνηθισμένη απόχρωση κι έτσι μπορεί να αναρωτηθείς: το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει;
Δεν είναι παράλογο να αναρωτιέσαι για το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει στη διακόσμηση του σπιτιού. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα ανάμεσα στο πράσινο και το μπλε, το οποίο χρειάζεται προσοχή στη χρήση του. Τι εννοούμε με αυτό; Μα φυσικά, πως το πετρόλ είναι ένα σκούρο χρώμα και τα σκούρα χρώματα μπορούν να μειώσουν τη φωτεινότητα του χώρου, αν χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες επιφάνειες. Για το λόγο αυτό, πρέπει να γνωρίζεις με ποια χρώματα συνδυάζεται το πετρόλ, αλλά και σε τι επιφάνειες και αντικείμενα ταιριάζει περισσότερο. Με κάποιες απλές συμβουλές, το χρώμα αυτό μπορεί να απογειώσει τη διακόσμηση σου και να μεταμορφώσει το χώρο σου. Όμως, ας δούμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να συνδυάσεις το πετρόλ χρώμα στη διακόσμηση σου.

Το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει; 5+1 Χρωματικοί συνδυασμοί & ιδέες για τη διακόσμηση σου!

Πετρόλ & Λευκό

Δεν υπάρχει πιο φωτεινό και λαμπερό χρώμα από το λευκό. Το λευκό είναι το κατεξοχήν χρώμα που ταιριάζει με όλα τα άλλα χρώματα, χωρίς να δημιουργεί οπτικό θόρυβο. Είναι ιδανικό για να αναδείξει χώρους μικρών διαστάσεων και να τους κάνει να μοιάζουν μεγαλύτεροι. Συμβολίζει την καθαριότητα, την αγνότητα και την αθωότητα και είναι από τα πιο κλασικά χρώματα κατάλληλα για διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αν υπάρχει ένας χώρος του σπιτιού, όπου το λευκό είναι μη λειτουργικό, είναι η κουζίνα. Οι λευκές επιφάνειες στην κουζίνα μπορούν να λεκιαστούν εύκολα και να σε αναγκάσουν να καθαρίζεις λεπτομερώς κάθε μέρα.
Όμως, για ποιους χώρους είναι κατάλληλος ο χρωματικός συνδυασμός του πετρόλ με το λευκό; Αρχικά, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να βρει μια θέση στο σαλόνι σου. Για να υπάρχει ισορροπία, μπορείς να βάψεις έναν τοίχο σε πετρόλ χρώμα και τους υπόλοιπους σε λευκό. Η συμβουλή αυτή είναι κατάλληλη και για μια μοντέρνα μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού, αλλά και για μια σύγχρονη διακόσμηση. Έπειτα, ένας λευκός καναπές με μαξιλάρια σε πετρόλ χρώμα μπορεί να συμπληρώσει αρμονικά το σύνολο και να σου προσφέρει μια πλήρως ανανεωμένη εικόνα σαλονιού. Με παρόμοια λογική μπορείς να κινηθείς και στο υπνοδωμάτιο, φροντίζοντας να μη σκοτεινιάσει πολύ ο χώρος.

Πετρόλ & Μπεζ

Το μπεζ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα για διακόσμηση και βάψιμο τοίχων. Μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, ως βασικό χρώμα, αλλά και υποστηρικτικά, ως δευτερεύον χρώμα. Ταιριάζει με πολλά χρώματα και μπορεί να βοηθήσει ένα έντονο χρώμα, όπως το κόκκινο, να μοιάζει πιο ισορροπημένο. Ταυτόχρονα, μπορεί να βοηθήσει ένα σκούρο χρώμα, όπως το πετρόλ, να μοιάσει πιο ζεστό και οικείο. Είναι, επίσης, φωτεινό και χαρούμενο, ώστε να διατηρεί τη φωτεινότητα του χώρου. Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει να αγαπήσεις το μπεζ χρώμα. Έτσι, αν αναρωτιέσαι για το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει, μπορείς να στραφείς προς το συνδυασμό του με ένα απαλό μπεζ.
πετρόλ & μπεζ
Pinterest.com
Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις τους τοίχους στο σαλόνι, ή το υπνοδωμάτιο στα χρώματα αυτά. Αν σκέφτεσαι να εφαρμόσεις το χρωματικό συνδυασμό στο υπνοδωμάτιο, έχουμε μια απλή πρόταση για σένα. Βάψε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σε πετρόλ χρώμα και τους υπόλοιπους τοίχους σε μπεζ. Με τον τρόπο αυτό, θα έχεις μια πολύ μοντέρνα και αισθητικά όμορφη κρεβατοκάμαρα, αλλά χωρίς να αντικρίζεις ένα σκοτεινό χρώμα πριν κοιμηθείς και μόλις ξυπνήσεις. Άλλη μια ιδέα για διακόσμηση με πετρόλ και μπεζ, είναι να βάψεις όλους τους τοίχους μπεζ και να προσθέσεις ένα έπιπλο σε πετρόλ χρώμα. Το μπεζ είναι τόσο διακριτικό, ώστε θα “κρυφτεί” και θα δώσει στο νέο σου έπιπλο το προβάδισμα και την ευκαιρία να αναδειχθεί.

Πετρόλ & Κίτρινο

Αν θέλεις να προσθέσεις ζωντάνια και σύγχρονη ματιά στο χώρο σου, μπορείς να συνδυάσεις το πετρόλ με το κίτρινο. Ωστόσο, υπάρχουν ιδιαίτεροι τρόποι που μπορείς να το πετύχεις αυτό. Όπως γνωρίζεις, το κίτρινο είναι ένα πολύ έντονο χρώμα που προσελκύει πάνω του τα βλέμματα. Είναι χαρούμενο και ζωηρό, αλλά μπορεί να προκαλέσει υπερένταση, αν χρησιμοποιείται πάνω σε μεγάλες επιφάνειες, όπως τοίχους. Φυσικά, αυτά ισχύουν για το έντονο κίτρινο, όπως και για το μουσταρδί. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το κίτρινο παστέλ και η κίτρινη ώχρα. Οι αποχρώσεις αυτές είναι πιο απαλές και ξεκουράζουν το βλέμμα.
μπλε κίτρινο σαλόνι
Έτσι, έχουμε να σου προτείνουμε μια απλή ιδέα, αν σκέφτεσαι να βάψεις τους τοίχους στο σαλόνι, ή το υπνοδωμάτιο, σε αποχρώσεις πετρόλ και κίτρινου χρώματος. Σαν βασικό χρώμα, χρησιμοποίησε κίτρινη ώχρα, ή κίτρινο παστέλ. Βάψε μόνο έναν τοίχο της επιλογής σου σε πετρόλ χρώμα και αφού ολοκληρώσεις, σίγουρα θα κατανοήσεις για το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει πραγματικά. Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει και θα δεις το χώρο σου να μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό διακόσμησης. Θέλεις άλλη μια διακοσμητική συμβουλή; Τοποθέτησε στο ίδιο δωμάτιο ένα έπιπλο της επιλογής σου, όπως μια πολυθρόνα, σε έντονο κίτρινο χρώμα. Η οπτική αντίθεση θα σε εντυπωσιάσει.

Πετρόλ & Ροζ Παστέλ

Οι πιο ζεστές και ρομαντικές διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων περιέχουν τουλάχιστον ένα ροζ στοιχείο. Το ροζ είναι ένα χρώμα που εκπέμπει ζεστασιά και θηλυκότητα. Έχει πάρα πολλές αποχρώσεις, ξεκινώντας από αποχρώσεις, όπως το λιλά. Οι αποχρώσεις του φτάνουν μέχρι και το αγαπημένο και τολμηρό φούξια. Ωστόσο, στην παρούσα φάση θα ασχοληθούμε με μια πολύ απαλή και διακριτική απόχρωση του ροζ, το ροζ παστέλ. Το ροζ παστέλ είναι μια από τις πλέον κατάλληλες αποχρώσεις για συνδυασμούς χρωμάτων με πετρόλ χρώμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά, γιατί συνδυάζουμε δύο εξίσου ιδιαίτερα και μοντέρνα χρώματα για να φτιάξουμε μια εμπνευσμένη διακόσμηση.
Η διακόσμηση αυτή είναι διαφορετική από κάθε τι που έχεις συνηθίσει, αλλά ταυτόχρονα είναι ζωηρή, χαρούμενη και φωτεινή. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι, συνήθως, απολύτως επιθυμητά για μια διακόσμηση, ειδικά στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο. Αναρωτιέσαι ποια στυλ διακόσμησης μπορεί να υποστηρίξει αυτός ο χρωματικός συνδυασμός, αν βάψεις έτσι τους τοίχους; Για αρχή, μπορείς να δημιουργήσεις την τέλεια ρομαντική διακόσμηση. Εναλλακτικά, μπορείς εύκολα να προσεγγίσεις μια διακόσμηση σαλονιού σε εκλεκτικό στυλ. Έπειτα, αν τους συνδυάσεις με ένα ροζ παστέλ έπιπλο με καθαρές γωνίες και μινιμαλιστικό σχεδιασμό, μπορείς να προσεγγίσεις και το σύγχρονο στυλ.
πετρόλ & ροζ
Pinterest.com

Πετρόλ & Ασπρόμαυρο

Το μαύρο χρώμα είναι μια από τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας στη διακόσμηση για τη φετινή χρονιά. Οι συνδυασμοί με μαύρο εγγυώνται πολυτέλεια και στυλ. Τι γίνεται, όμως, όταν επιθυμείς να πειραματιστείς με ένα χρώμα, όπως το πετρόλ, αλλά ταυτόχρονα σου αρέσει να ακολουθείς τις τάσεις της μόδας; Δυστυχώς, το πετρόλ, όπως και το μαύρο, είναι σκούρα χρώματα. Αυτό σημαίνει πως δε μπορείς να διακοσμήσεις και να διαμορφώσεις ένα χώρο γύρω από αυτά. Ο λόγος είναι αφενός ότι ο χώρος θα σκοτεινιάσει πολύ και αφετέρου ότι δε θα μπορέσει να αναδειχθεί η μοναδικότητα του πετρόλ.
Ευτυχώς, υπάρχει λύση και για αυτό. Το χρώμα που ταιριάζει περισσότερο με το μαύρο είναι το λευκό. Η αντίθεση μεταξύ τους έχει γίνει πάρα πολύ αγαπητή με το πέρασμα του χρόνου. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί αρμονία και ισορροπία, κάτι που βοηθά πολύ σε μια πετυχημένη διακόσμηση σπιτιού. Πώς θα “χωρέσει” το πετρόλ ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο; Μπορείς απλά να το χρησιμοποιήσεις για κάποια μικρά στοιχεία, ή έπιπλα. Για παράδειγμα, ένα πετρόλ κάλυμμα για το μεγάλο καναπέ του σαλονιού θα δώσει νέα πνοή σε ένα ασπρόμαυρο καθιστικό. Ωστόσο, δε σου συστήνουμε να διακοσμήσεις το χώρο με πετρόλ κουρτίνες, ή χαλί, γιατί θα κινηθείς προς ένα αρκετά σκοτεινό αποτέλεσμα.
πετρόλ & ασπρόμαυρο

Πετρόλ & Καφέ

Αν σου αρέσουν τα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού σου και δε θέλεις να τα καλύπτεις, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το καφέ είναι μια ακόμα σωστή απάντηση, αν αναρωτιέσαι για το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει. Φυσικά, το καφέ είναι ένα σκούρο χρώμα, όπως και το πετρόλ. Ωστόσο, το πετρόλ είναι και μια απόχρωση μεταξύ μπλε και πράσινου. Για το λόγο αυτό, μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με γήινα χρώματα, χωρίς να ανησυχείς ότι το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ φορτωμένο. Φυσικά, δε σου συστήνουμε να βάψεις τους τοίχους πετρόλ και καφέ, γιατί κάτι τέτοιο θα κάνει το χώρο να μοιάζει μικρότερος και πιο σκοτεινός.
Για το βάψιμο των τοίχων, μπορείς να συνδυάσεις το πετρόλ με ανοιχτό μπεζ, ώστε να παραμείνεις στο μοτίβο των γήινων χρωμάτων. Όσο για το σκούρο καφέ, κράτησε το για τα έπιπλα. Έπιπλα παραδοσιακά, ξύλινα, ή δερμάτινα σε έντονες καφέ αποχρώσεις θα ολοκληρώσουν μοναδικά μια ρουστίκ διακόσμηση για το σαλόνι, ή το υπνοδωμάτιο. Αλλά κι αν δε σου αρέσει το ρουστίκ και το παραδοσιακό στυλ, υπάρχουν και μοντέρνα ξύλινα έπιπλα σε πιο απλές γραμμές. Χάρη σε αυτά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα σύγχρονο στυλ διακόσμησης για το σπίτι σου, χρησιμοποιώντας γήινα χρώματα.


πετρόλ & καφέ
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top