ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μπεργκεράδικο προσέλαβε ρομπότ που ψήνει ημερησίως 2.000 μπέργκερ και αναμένεται να προσλάβει άλλα 50 (βίντεο)
Το πρώτο ρομπότ που φτιάχνει μπέργκερ, ο Φλίπι, έπιασε δουλειά σε κατάστημα με μπέργκερ, αλλά λίγες μέρες αργότερα η αλυσίδα καταστημάτων που το προσέλαβε δήλωσε ότι το ρομπότ αντιμετώπιζε πρόβλημα.
Ο Φλίπι κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία ρομποτική Miso Robotics, διαθέτει ένα χέρι με ικανότητες ψήστη που μπορεί να αναποδογυρίζει τα μπιφτέκια γρήγορα.
Η είδηση ότι ρομπότ έφτιαχνε μπέργκερ σε κατάστημα έκανε το γύρο του κόσμου και προσέλκυσε πολύ κοινό που ήθελε να απολαύσει τις μαγειρικές του ικανότητες.
Ως αποτέλεσμα, το ρομπότ που είναι προγραμματισμένο να ψήνει περίπου 150 μπέργκερ την ώρα, λόγω της μεγάλης ζήτησης, μπλόκαρε και η ένδειξη στη οθόνη ήταν «απενεργοποιημένο».

Πως δουλεύει ο Φλίπι
Το ρομπότ εκτός από έναν γρήγορο βραχίονα, διαθέτει και τεχνητή νοημοσύνη.
Οι παραγγελίες έρχονται ηλεκτρονικά, ο Φλίπι ξεκινά να τοποθετεί τα μπιφτέκια στα μάτια της κουζίνας και με τη χρήση της τεχνητής του νοημοσύνης σε συνδυασμό με κάμερες θερμικής και κανονικής όρασης που διαθέτει, καταλαβαίνει πότε το κρέας είναι έτοιμο, οπότε και ειδοποιεί τους ανθρώπους-συναδέλφους του.
Ουσιαστικά, η δουλειά του ρομπότ είναι να τοποθετεί στα ψωμάκια τα ψημένα μπιφτέκια.
Τα υπόλοιπα υλικά τα τοποθετούν οι συνάδελφοι του.
Το ρομπότ δεν παραπονιέται για τις συνθήκες και τον φόρτο εργασίας και δεν καίγεται ενώ ασχολείται με την κουζίνα.
Όμως, η τεράστια ζήτηση, υπερέβη τις αντοχές του.
Πάντως, η εταιρεία κατασκευής του, δηλώνει πως είναι ικανό να ψήσει μέχρι και 2.000 μπέργκερ ημερησίως.
Η αλυσίδα καταστημάτων CaliBurger που το προσέλαβε, ανέφερε ότι στα σχέδια επέκτασης και αναδιοργάνωσης της, ήταν να προσλάβει συνολικά 50 ρομπότ σαν τον Φλίπι. Η παραπάνω ανακοίνωση έφερε ανησυχία, καθώς μια τέτοια πολιτική στο χώρο της εστίασης θα μπορούσε να αυξήσει την ανεργία.
Η Miso Robotics, εξηγεί ότι τα ρομπότ μάγειρες δεν είναι σχεδιασμένα να διαχειρίζονται μόνα τους μια κουζίνα, αλλά να συνεργάζονται με τους υπαλλήλους για να γίνεται η εργασία τους πιο εύκολη και αποδοτική.
Δηλαδή, ότι τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους, αλλά να τους διευκολύνουν.
Η αλυσίδα καταστημάτων CaliBurger, έχει αρχίσει να εκπαιδεύει το προσωπικό της, ώστε να μπορεί να συνεργάζεται καλύτερα με τα ρομπότ.
Δείτε το βίντεο με τον Φλίπι να εργάζεται στην αλυσίδα καταστημάτων Caliburger:

rompot-696x385.png
Πηγή

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top