ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
μικρά μπάνια
Τα μικρά μπάνια σίγουρα δεν είναι ό,τι είχες στο μυαλό σου, όταν σκεφτόσουν το σπίτι των ονείρων σου. Σε ένα ιδανικό σπίτι τα μπάνια θα έμοιαζαν, αναμφίβολα, με αυτά που βλέπεις σε παλάτια, στο Instagram ή τις ταινίες. Μπορεί η ζωή σου να μη μοιάζει με ταινία, όμως, για το μπάνιο σου υπάρχει ελπίδα! Όσο μικρό κι αν είναι, είναι απόλυτα εφικτό να μοιάσει με εκείνα που χαζεύεις στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή σου.

Μπορεί να ονειρεύεσαι τεράστιους χώρους, όμως και το μικρά μπάνια έχουν τη χάρη τους. Το δικό σου μπάνιο, κυρίως! Όσο μικρό κι αν αυτό, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να το μεταμορφώσεις. Αρκεί μόνο να βρεις τον τρόπο για να ξεδιπλώσεις την ομορφιά που κρύβει στο εσωτερικό του. Αν πραγματικά θέλεις να χαρίσεις στο μπάνιο σου όσα αξίζει τότε, άφησε μας να σε εμπνεύσουμε!
Συγκεντρώσαμε όσες ιδέες μπορεί να χωρέσει το μπάνιο αλλά και η φαντασία σου. Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να του δώσεις, τόσο στυλ όσο και διαστάσεις. Ήρθε η ώρα να μετατρέψεις το μικρό σου μπάνιο στο βασίλειο σου. Μένει μόνο να βάλεις την προσωπική σου πινελιά. Έχοντας ως όπλα σου την τόλμη και τη δημιουργικότητα, μπορείς να σχεδιάσεις αυτό που ονειρευόσουν.

Μεταμόρφωσε το μικρό μπάνιο σου σε 8 Βήματα!

#1 Δώσε στυλ στο μπάνιο σου

μικρά μπάνια στυλΠοιος είπε πως μικρά μπάνια και στυλ δεν πάνε μαζί; Όσο αφήνεις την φαντασία σου να δουλέψει τόσο θα έχεις κι όρεξη για πειραματισμούς. Άφησε ελεύθερη την καλλιτεχνική σου φύση και δώσε στο μπάνιο σου όσο χρώμα και στυλ αντέχει. Μη φοβηθείς να «παίξεις» με διαφορετικές αποχρώσεις και υφές. Ακόμα και το πιο βαρετό πλακάκι αποκτά άλλο ύφος, όταν το συνδυάσεις σωστά. Μία λωρίδα από ψηφιδωτό μπορεί να αλλάξει ριζικά ακόμα και τα πιο μικρά μπάνια.
Αν θέλεις η πόρτα του να πάψει να είναι άσπρη κι αδιάφορη, δεν έχεις παρά να τη ντύσεις με μια ταπετσαρία ή μπογιά. Μπορείς επιπλέον να εφαρμόσεις την τεχνική του ντεκουπάζ σε ξύλο για να βλέπεις επάνω της το αγαπημένο σου σχέδιο.

#2 Προτίμησε το λευκό για τα μικρά μπάνια

λευκά μικρά μπάνια
Αν οι μικρές του διαστάσεις σε κάνουν να πνίγεσαι τότε άνοιξε τον χώρο ντύνοντας το στα λευκά! Το λευκό χρώμα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, όσο μικρός και αν είναι. Ιδανική επιλογή για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι και τα λευκά είδη υγιεινής. Αν δεν είσαι σε καιρούς για έξοδα, μπορείς να υιοθετήσεις πιο απλές ιδέες. Πέρασε τον τοίχο του μπάνιου σου περιφερειακά με λευκό χρώμα. Το φως που διαχέεται από το παράθυρο ή τις λάμπες του μικρού σου μπάνιου, σε συνδυασμό με τις λευκές αποχρώσεις, ταξιδεύει στο χώρο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση των επιπλέον πόντων. Το άσπρο χρώμα προσδίδει ακόμα σε οτιδήποτε αγγίζει την αίσθηση της καθαριότητας. Ένα λευκό μπάνιο θα μοιάζει όχι μόνο μεγαλύτερο και καθαρότερο, αλλά και πιο φιλόξενο!

#3 Διάλεξε μία διάφανη κουρτίνα

διαφανής κουρτίνα μικρά μπάνια
Οι διαφανείς αλλά και οι λευκές κουρτίνες χαρίζουν στα μικρά μπάνια και πόντους και ύφος! Μάθαμε για το λευκό και την ικανότητά του να μεγεθύνει τον χώρο, αλλά και να τον κάνει να μοιάζει πιο καθαρός. Αξίζει, λοιπόν, να τονίσουμε πως το λευκό έχει και την ιδιότητα να χαρίζει σε αέρα πολυτέλειας σε ό,τι αγγίζει. Δεν τραβά τα βλέμματα πάνω του και διακρίνεται από μια προσεγμένη απλότητα. Έτσι, οι επισκέπτες του μικρού σου μπάνιου θα μπορούν ανενόχλητοι να θαυμάσουν τα υπόλοιπα κομμάτια που το κάνουν να ξεχωρίζει.

#4 Στόλισε τον τοίχο με μία ταπετσαρία

ταπετσαρία μικρά μπάνια
Μπορείς εύκολα και δημιουργικά να χαρίσεις στο μπάνιο σου την αλλαγή που χρειάζεται με τη βοήθεια μίας ταπετσαρίας. Δε είναι απαραίτητο να μπεις σε ταλαιπωρίες, ούτε ιδιαίτερα έξοδα. Εντόπισε την επιφάνεια που χρειάζεται ανανέωση ή θες να καλύψεις και βάλε ταπετσαρία. Με άξονα πάντα το στυλ που θες να του δώσεις, μπορείς να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στο γούστο και τα όνειρά σου. Δημιούργησε το πιο hot σημείο του μπάνιου σου κι άφησε το να τραβά τα βλέμματα! Φυσικά, μπορείς εύκολα να την αφαιρέσεις όταν τη βαρεθείς ή θελήσεις να αλλάξεις στυλ στο μπάνιο σου.

#5 Τοποθέτησε ανοιχτά ράφια στον τοίχο

μικρά μπάνια με ανοιχτά ράφιαΠάντα υπάρχει ανάγκη για πρόσθετα σημεία αποθήκευσης. Τα ανοιχτά ράφια δεν έρχονται να λύσουν μόνο το αποθηκευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σε μικρά μπάνια. Δίνουν και στυλ! Ξεχώρισε τα σημεία εκείνα που θα τους ταίριαζαν τα ραφάκια και βάλε όσα χωράνε! Κάτω ή πάνω από τον νιπτήρα, το καζανάκι, το πλυντήριο ή την πόρτα του μικρού μπάνιου σου. Έτσι, θα μπορείς να αποθηκεύεις από κρέμες και πετσέτες έως αρωματικά κεριά, χαρίζοντας επιπλέον μια ιδιαίτερη νότα διακόσμησης!

Χρήσιμο Tip για τα μικρά μπάνια:

 Άσε τα ντουλάπια στην άκρη, καθώς ο όγκος τους κλείνει σημαντικά το χώρο σου. Με τα ράφια για αποθηκευτικό χώρο, το μικρό σου μπάνιο θα «αναπνέει» καλύτερα!

#6 «Άνοιξε» το χώρο με ένα καθρέφτη

καθρέφτης σε μικρά μπάνια
Ο καθρέφτης είναι must για όλα τα μπάνια, όσο μικρά ή μεγάλα και αν είναι αυτά. Μπορείς να φανταστείς να πλένεις τα δόντια σου, να ξυρίζεσαι ή να βάφεσαι, χωρίς να μπορείς να κοιτάξεις το είδωλο σου; Σίγουρα όχι! Οφείλεις να το στολίσεις με τον καθρέφτη που αξίζει! Γιατί ο καθρέφτης έχει την ικανότητα να κάνει τα μικρά μπάνια να δείχνουν μεγαλύτερα. Όσο μικρότερο το μπάνιο, τόσο μεγαλύτερος θα πρέπει να είναι και ο καθρέφτης του. Με τις κατάλληλες διαστάσεις και στυλ, η παρουσία του θα απογειώσει και το ύφος του! Εκτός από αισθητικό, το ζήτημα είναι και πρακτικό. Θα μπορούν να σταθούν ταυτόχρονα μπροστά του δύο άτομα, χωρίς να χρειάζεται να παίξουν ξύλο ή να κάνουν ακροβατικά.

#7 Δώσε σημασία στο δάπεδο και το ταβάνι

μικρά μπάνια πάτωμα
Αν θέλεις να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει αλλιώτικο, τότε ήρθε η στιγμή να επενδύσεις στο ταβάνι του. Χρησιμοποίησε το κλασσικό τρικ του αντιπερισπασμού και κατεύθυνε τα βλέμματα στο ταβάνι ή το πάτωμα. Μπορείς τοποθετήσεις δοκάρια, να βάψεις ή να εφαρμόσεις μια ιδιαίτερη ταπετσαρία στο ταβάνι του μικρού σου μπάνιου. Έτσι, τα μάτια των επισκεπτών θα κοιτούν στην οροφή, ενώ ο χώρος αμέσως θα αποκτήσει άλλη αίσθηση! Αντίστοιχα, ένα ιδιαίτερο σχέδιο στο χαλάκι έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει το μικρό μπάνιο σου. Θα κλέβει κι αυτό με τη σειρά του την προσοχή, ενώ θα το αγκαλιάζει στοργικά, δημιουργώντας μια cozy αίσθηση!

#8 Χρησιμοποίησε ένα σκαμπό για ράφι 

μικρά μπάνια σκαμπό
Τα μικρά μπάνια συνήθως είναι λιτά ή διαθέτουν λιγοστά έπιπλα. Το σκαμπό μπορεί να λειτουργήσει ως σωτήρας! Θα ακουμπάς όποτε βιάζεσαι επάνω του ρούχα, πετσέτες έως και περιοδικά. Για να μην το έχεις μες στα πόδια σου κι αν δε χωράει κάτω από τον νιπτήρα, άσε τη μπανιέρα ή ντουζιέρα σου να το φιλοξενήσει. Αυτό, θα λειτουργήσει σαν ένα επιπρόσθετο προσωρινό ραφάκι. Τέλος, θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμο κι εάν θελήσεις να καθίσεις ή να ακουμπήσεις κάτι κατά την ώρα του ντους.

Tip:

Αν το μπάνιο σου είναι τόσο μικρό που νιώθεις πως σε πνίγει, δε μένει παρά να διώξεις ό,τι σε εμποδίζει. Δε χρειάζεται το «αντίο» που θα πείτε να είναι οριστικό. Κάνε το μέσα έξω! Τοποθέτησε έξω από το μπάνιο σου ένα ή δυο μικρά σημεία αποθήκευσης όσων δε χωράνε στο εσωτερικό του. Διώξε μέχρι και το πλυντήριο αν είναι να ανοίξει ο χώρος. Μπορεί το πλυντήριο να μη χωράει στο χολ σου, σίγουρα, όμως, όλο και κάποιο σημείο θα υπάρχει για να του βρεις καινούριο σπίτι.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top