ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
τι χρώμα να βάψω την κουζίνα
Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο “αδικημένους” χώρους του σπιτιού, από διακοσμητικής απόψεως. Αυτό σημαίνει, πως πολλές φορές ξεχνάμε να της δώσουμε τη σημασία που αξίζει και να την κάνουμε όσο πιο όμορφη γίνεται.
Ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι δεν έχει πολύ διαθέσιμο χώρο για διακοσμητικές παρεμβάσεις. Περιέχει βασικά αντικείμενα πρακτικής χρήσης και αποθηκευτικούς χώρους, όπως ράφια και ντουλάπια. Ωστόσο, σου δίνει πάντα τη δυνατότητα να αναρωτηθείς: » τι χρώμα να βάψω την κουζίνα;»
Το χρώμα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις να μελετάς τη γενική εικόνα του χώρου. Σίγουρα, η κουζίνα δεν ανήκει στους χώρους του σπιτιού, όπου μπορείς να εκφράσεις μεγάλο μέρος της δημιουργικότητας σου. Τέτοιοι χώροι στο σπίτι είναι το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα. Ωστόσο, όταν φτάνεις στο σημείο να αναλογίζεσαι: “ τι χρώμα να βάψω την κουζίνα; “, είσαι στο σωστό δρόμο για να δώσεις και στην κουζίνα σου τη σημασία που αξίζει. Λοιπόν, ας δούμε μερικές όμορφες ιδέες που θα σε εμπνεύσουν να αλλάξεις την όψη της κουζίνας σου.

Τι χρώμα να βάψω την κουζίνα μου; 5+1 χρώματα που σου λύνουν τα χέρια!

Γκρι Ανοιχτό

Το γκρι χρώμα είναι μια μαγική λύση σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση. Είναι απλό και λιτό, έχει πολλές αποχρώσεις για να ταιριάζει με κάθε γούστο. Επίσης, συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ, το καφέ και το μαύρο. Όμως, ποια είναι η ιδιότητα που το καθιστά ιδανικό για την κουζίνα σου; Η κουζίνα είναι ένας χώρος που υφίσταται αρκετή καταπόνηση. Για παράδειγμα, λόγω του μαγειρέματος είναι επιρρεπής στους λεκέδες και συσσωρεύει αρκετή υγρασία. Για το λόγο αυτό, το λευκό χρώμα μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, όπως την ανάγκη να καθαρίζεις πιο συχνά, από όσο θα ήθελες. Το γκρι μπορεί να σε βοηθήσει να το γλυτώσεις αυτό. Φυσικά, σου προτείνουμε να εξετάσεις τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του για να βάψεις τους τοίχους. Έτσι, δε θα χαθεί η φωτεινότητα από το χώρο.
Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να συνδυάσεις το γκρι στη διακόσμηση σου; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: 7 συνδυασμοί με γκρι χρώμα! Με τι ταιριάζει το γκρι;

γκρι κουζίνα

Μπλε- Greek Blue

Αν θέλεις να βάλεις περισσότερο χρώμα στην κουζίνα σου, το μπλε είναι μια πολύ όμορφη επιλογή. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τους τοίχους, ή τα ντουλάπια της κουζίνας, ώστε να σπάσει η μονοτονία. Όπως το γκρι, έτσι και το μπλε δύσκολα θα λεκιαστεί, δίνοντας σου χρόνο για να κανονίσεις τον επόμενο καθαρισμό της κουζίνας. Όσο για τις αποχρώσεις του, σίγουρα ήδη περνούν αρκετές από το μυαλό σου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι μια βαθιά απόχρωση του μπλε έχει ονομαστεί “ελληνικό μπλε” (greek blue) και κάνει θραύση στο εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει, γιατί στο μυαλό πολλών από εμάς αυτό το μπλε έχει συνδεθεί με τις καλοκαιρινές διακοπές σε ελληνικά νησιά. Ως εκ τούτου, συμβολίζει την ξεγνοιασιά και τη χαρά. Συνεπώς, αν θέλεις ένα χαλαρωτικό χρώμα για τη διακόσμηση σου, το οποίο να θυμίζει διακοπές σε νησί, το μπλε είναι για σένα!
μπλε κουζίνα

Πορτοκαλί- Βερικοκί

Αυτό που λείπει από πολλές κουζίνες είναι μια νότα χαράς και ζωντάνιας. Η κουζίνα δεν είναι απλά ένας χώρος του σπιτιού, όπου μαγειρεύουμε, σερβίρουμε και πλένουμε πιάτα. Είναι άλλο ένα κομμάτι του προσωπικού μας χώρου και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Λοιπόν, αν βρίσκεις ότι η κουζίνα σου χρειάζεται λίγη παραπάνω ζωντάνια, μην αναρωτιέσαι πια: “ τι χρώμα να βάψω την κουζίνα μου; “. Η λύση για σένα είναι το πορτοκαλί χρώμα. Το πορτοκαλί είναι ένα θερμό χρώμα, αλλά όχι τόσο έντονο, όσο το κόκκινο. Είναι χαρούμενο και ταιριάζει σε κάθε χώρο του σπιιτού, ανάλογα με την απόχρωση και τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, αν ψάχνεις όμορφες ιδέες για μικρή κουζίνα, ώστε να την κάνεις να μοιάζει μεγαλύτερη, μπορείς να διαλέξεις μια απαλή απόχρωση του πορτοκαλί, όπως το βερικοκί. Οι τοίχοι σε βερικοκί απόχρωση θα φωτίσουν το χώρο, δίνοντας του βάθος, με αποτέλεσμα να μοιάζει μεγαλύτερος.
πορτοκαλί κουζίνα

Ροζ- Σομόν

Το ροζ είναι ακόμα ένα χρώμα που ενισχύει τα θετικά συναισθήματα και τη ζεστασιά ενός χώρου. Από μόνο του αρκεί για να δώσει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα σε μια κουζίνα, η οποία μέχρι πρόσφατα έμοιαζε μουντή και βαρετή. Παρόλα αυτά, το έντονο ροζ είναι ένα χρώμα που δεν αρέσει σε όλους. Το κοινό που αγαπά το έντονο ροζ είναι πολύ συγκεκριμένο και δε συστήνεται να βάψεις την κουζίνα σου σε μια απόχρωση που δεν αρέσει σε όλους στο σπίτι. Αντιθέτως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σομόν, το οποίο είναι πολύ διακριτικό, αλλά και ζεστό. Έπειτα, υπάρχουν πάντα και οι παστέλ αποχρώσεις. Το ροζ παστέλ συναντάται περισσότερο στη διακόσμηση υπνοδωματίων, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου. Σε κάθε περίπτωση, σου προτείνουμε να επιλέξεις την ιδανική απόχρωση με σύνεση, έτσι ώστε κανένα μέλος της οικογενείας να μην αισθανθεί ότι δεν έλαβες υπόψιν το γούστο του.
ροζ κουζίνα

Πράσινο της Άνοιξης

Το πράσινο της άνοιξης, όπως το λέει και η φράση, είναι ένα χαρούμενο χρώμα, το οποίο μοιάζει αρκετά με το λαχανί. Είναι μια ανοιχτή απόχρωση του πράσινου και θεωρείται πως χαρίζει ευεξία και ανοίγει την όρεξη. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι για να θέλεις να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου. Το χρώμα αυτό ταιριάζει πολύ με το καφέ, το μπεζ, το λευκό και το κίτρινο. Επίσης, μπορείς να βάψεις την κουζίνα σου σε απόχρωση “πράσινο της μέντας”, η οποία είναι λίγο πιο διακριτική, αλλά εξίσου χαρούμενη. Τον τελευταίο καιρό έχει αναδειχθεί πολύ και το πράσινο της ελιάς στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Ωστόσο, αν επιθυμείς να δώσεις έναν πιο χαρούμενο τόνο στην κουζίνα σου, δε σου το συστήνουμε. Έτσι, αν αναρωτιέσαι: “ τι χρώμα να βάψω την κουζίνα μου για να ξεχειλίζει από ευεξία και χαρά; “, τώρα γνωρίζεις πως οι ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου είναι σύμμαχοι σου.
πράσινη κουζίνα

Μαύρο

Για το τέλος, κρατήσαμε μια λιγότερο συνηθισμένη, αλλά αγαπημένη επιλογή για όσους επιθυμούν να προσθέσουν μια πολυτελή νότα στο χώρο τους. Το μαύρο είναι το κατεξοχήν χρώμα που εκφράζει την κομψότητα και το στυλ και υπάρχουν τρόποι για να χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση σου. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις τους τοίχους, ή τα ντουλάπια της κουζίνας σου μαύρα, χρησιμοποιώντας κάποια τεχνοτροπία, με ένα πιο ανοιχτό χρώμα σαν βάση. Έτσι, δε θα φαίνεται υπερβολικά έντονο, ούτε μονότονο. Όμως, γιατί να θέλεις να βάψεις μαύρο ένα μέρος της κουζίνας σου; Όπως αναφέραμε στην αρχή, η κουζίνα είναι ένας χώρος του σπιτιού που τείνουμε να παραμελούμε διακοσμητικά. Έτσι, μπορεί να φαίνεται παράταιρη δίπλα στο σαλόνι σου, το οποίο έχεις διακοσμήσει με τόση προσπάθεια, ώστε να φαίνεται κομψό και στυλάτο. Η στρατηγική χρήση του μαύρου χρώματος μπορεί να κάνει την κουζίνα να μοιάζει εξίσου στυλάτη με το σαλόνι, φέρνοντας ισορροπία στο αποτέλεσμα.
μαύρη κουζίνα
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top