ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Κουφώματα Αλουμινίου
Στις μέρες μας επιλέγουμε να βάλουμε κουφώματα αλουμινίου για πάρα πολλούς λόγους. Αρχικά χρησιμοποιούμε κουφώματα αλουμινίου γιατί είναι εξαιρετικά λειτουργικά και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Επίσης
παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και συμπληρώνουν αρμονικά το design του σύγχρονου σπιτιού. Ίσως να είναι ακριβότερα από τα κουφώματα βινυλίου (PVC) αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο αποδοτικά από τα κουφώματα από ξύλο ή χάλυβα.
Μπορεί όλα τα παραπάνω να τα ήξερες αλλά είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν ορισμένα ακόμα χρήσιμα πράγματα που θα ήθελες να μάθεις για τα κουφώματα αλουμινίου! Ας δούμε λοιπόν μερικά ενδιαφέροντα σημεία…

1. Είναι τα κουφώματα αλουμινίου ανακυκλώσιμα;

Το αλουμίνιο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης μεταξύ των μετάλλων και είναι ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο υλικό. Η ανακύκλωση του αλουμινίου απαιτεί μόνο πέντε τοις εκατό της αρχικής ενέργειας που καταναλώνεται για τη δημιουργία του ! Αυτή η έμφυτη ιδιότητα του αλουμινίου το διαφοροποιεί από άλλα υλικά ενισχύοντας έτσι τα διαπιστευτήρια του!

2. Περιορίζεσαι μόνο από τη φαντασία σου!

Η εγγενής δύναμη και η ευελιξία του αλουμινίου να κατασκευάζεται και να δέχεται επεξεργασία σύμφωνα με πολύ απαιτητικές προδιαγραφές σημαίνει πρακτικά ότι περιορίζεσαι μόνο από τη φαντασία σου . Με μια ατέλειωτη σειρά από συστήματα , τελειώματα και επιλογές γυαλιού, τα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων από το πιο οικονομικά έως τα πιο περίτεχνα συστήματα.

3. Θα κρυώνω λιγότερο αν βάλω κουφώματα αλουμινίου;

Είναι γεγονός ότι τα παράθυρα και οι πόρτες αλουμινίου συμβάλλουν στην εξαιρετική μόνωση του ήχου και της θερμότητας ! Τα κουφώματα αλουμινίου που είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο υψηλής απόδοσης είναι σε θέση να υπερβούν τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης και να επιτύχουν βελτιώσεις στην αύξηση και την απώλεια θερμότητας από τα παράθυρα κατά 60% .

4. Ζωγράφισε το!

Πιστεύεται γενικά ότι τα κουφώματα αλουμινίου συνήθως είναι λευκά. Εσύ το ήξερες ότι η νέα τάση που γίνεται δημοφιλής τελευταία είναι τα χρωματιστά κουφώματα αλουμινίου και PVC; Σύντομα θα διατίθεται και στην ελληνική αγορά μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων για να διαλέξεις όπως ματ, μεταλλικά, με ύφανση ή ακόμα και με φινίρισμα ψαμμίτη.

5. Βρέξει ή χιονίσει, τα κουφώματα αλουμινίου δεν θα σε προδώσουν

Το αλουμίνιο είναι γνωστό για την υψηλή ανθεκτικότητα του και τις πολύ περιορισμένες ανάγκες συντήρησης. Τα κουφώματα αλουμινίου στέκονται δυνατά και ανθεκτικά σε μια σειρά από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Σε αντίθεση με άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται ως κουφώματα για πόρτες και παράθυρα, το αλουμίνιο δεν πρόκειται να διογκωθεί , να ραγίσει ή να παραμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου και εξασφαλίζει μια εκτεταμένη διάρκεια ζωής προϊόντος

6. Βουρτσίστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Μπορεί στο παρελθόν να έχεις χρησιμοποιήσει λάστιχο ποτίσματος για να καθαρίσεις τα κουφώματα του σπιτιού σου αλλά καλό θα ήταν να το αποφύγεις την επόμενη φορά. Μην ανησυχείς όμως γιατί η διαδικασία είναι πολύ απλή! Αρχικά επέλεξε μια βούρτσα με μαλακές ίνες για να καθαρίσεις τη σκόνη και τα χώματα από το κούφωμα. Συνέχισε χρησιμοποιώντας ένα υδατικό διάλυμα υγρού σαπουνιού με ήπιο ph και εφάρμοσε το με ένα καθαρό και μαλακό ύφασμα. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία ξεπλένοντας με καθαρό νερό και στέγνωσε την επιφάνεια με ένα καθαρό στεγνό ύφασμα.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top