ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα
Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι μια υπέροχη επιλογή για πολλούς χώρους του σπιτιού. Η τοποθέτηση τους μπορεί να γίνει εύκολα από σένα, ενώ είναι και πιο οικονομική από το βάψιμο των τοίχων. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμα πλεονέκτημα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί υπόψιν. Η ταπετσαρία που προμηθεύεσαι από την αγορά μπορεί να έχει διάφορα χρώματα και σχέδια που σου αρέσουν και ταιριάζουν με την αισθητική σου. Από την άλλη πλευρά, το παραδοσιακό
βάψιμο τοίχων χρειάζεται προσπάθεια και εμπειρία για να γίνει με διάφορα σχέδια. Όμως, ας δούμε κάποια ζητήματα που σχετίζονται συγκεκριμένα με τις ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα.
Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος στον οποίο, θεωρητικά, περνάμε αρκετό χρόνο. Αυτό σημαίνει, πως κάποιες συχνές αλλαγές στη διακόσμηση της μπορούν να μας ανανεώσουν χωρίς κόπο. Η αλλαγή ταπετσαρίας είναι μια σχετικά εύκολη και οικονομική αλλαγή που ανανεώνει τη διάθεση μας. Έτσι λοιπόν, αξίζει να εξετάσεις κάποιες εναλλακτικές επιλογές που έχεις ως προς την αγορά για ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα. Πρόκειται για όμοια λογική, με εκείνη που υποστηρίζει ότι μπορείς να εξετάσεις διαφόρους χρωματικούς συνδυασμούς για το βάψιμο των τοίχων. Θα ήθελες να ανακαλύψεις μερικές ιδέες για να επιλέξεις ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα;

6 μοναδικά σχέδια από ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα που θα λατρέψεις!

Μονόχρωμες ταπετσαρίες

Πολλοί από εμάς επιλέγουν να τοποθετήσουν ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα, αντί να βάψουν τους τοίχους, ώστε να επωφεληθούν από την πολυχρωμία και τα διαθέσιμα σχέδια τους. Παρόλα αυτά, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορείς να διαλέξεις την ταπετσαρία. Ακόμα κι αν θέλεις να αλλάξεις μόνο το χρώμα των τοίχων σου, η ταπετσαρία είναι η κατάλληλη επιλογή. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις μονόχρωμες ταπετσαρίες σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων.
Θεωρείται απίθανο το να μη βρεις το χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στο γούστο και τη διακόσμηση σου. Επίσης, μπορεί η ταπετσαρία σου να έχει διακριτικούς σχηματισμούς σε ένα ενιαίο χρώμα, όπως για παράδειγμα το σχήμα των κυμάτων. Αυτό χρησιμεύει, κυρίως, στο να μη μοιάζουν οι τοίχοι μονότονοι, αλλά να μοιάζουν μοντέρνοι και ξεχωριστοί. Γι’ αυτό το λόγο έχει γίνει τόσο δημοφιλής και η τάση με τις 3D ταπετσαρίες τοίχου. Με άλλα λόγια, έχει γίνει πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσεις ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο χώρο, μέσω της διακόσμησης σου.
μονόχρωμες ταπετσαρίες

Ρομαντικές ταπετσαρίες

Οι ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα με θερμά χρώματα και φλοράλ σχέδια, συνηθίζονται να αποκαλούνται και ως ρομαντικές ταπετσαρίες. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ταπετσαρίες που ενισχύουν τη ζεστή διάθεση και τη χαρά. Οι ταπετσαρίες με ρομαντική διάθεση είναι άλλη μια μοντέρνα τάση που έχει αναδειχθεί τελευταία. Οι λάτρεις της εντυπωσιάζονται από όμορφα και πολύπλοκα σχέδια, τα οποία δε θα μπορούσαν εύκολα να δημιουργηθούν, μέσω παραδοσιακού βαψίματος. Μια ιδέα για να διαλέξεις την καλύτερη ρομαντική ταπετσαρία, είναι να αποφασίσεις ποια θέλεις να είναι τα βασικά της χρώματα.
Συνήθως, κυριαρχεί ένα ουδέτερο χρώμα για το φόντο και ένα πιο έντονο χρώμα για τα σχέδια. Για παράδειγμα, μπορεί το φόντο, πίσω από τα λουλούδια, να είναι μπεζ, ανοιχτό γκρι, ή ροζ παστέλ. Όλα αυτά τα χρώματα είναι αρκετά απαλά, ώστε να επιτρέπουν να διαλέξεις ένα πιο έντονο χρώμα για τα λουλούδια. Τα λουλούδια μπορούν να είναι πορτοκαλί, κόκκινα, ροζ, ή όποιο άλλο χρώμα σε εκφράζει. Ο λόγος που συνηθίζεται να επιλέγονται θερμά χρώματα είναι πως δημιουργούν εξ ορισμού μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.
ρομαντικές ταπετσαρίες

Vintage ταπετσαρίες

Με τον όρο vintage, εννοούμε τα αντικείμενα που έχουν πάνω τους τον αέρα του κλασικού, του παλιού, αλλά καλοδιατηρημένου. Η τάση αυτή έχει αγαπηθεί πολύ, σε σημείο που το vintage να αναγνωρίζεται ως αυτόνομο στυλ διακόσμησης. Ένας τρόπος για να κάνεις τους τοίχους σου να ταιριάζουν με αυτό το στυλ, είναι οι διάφορες τεχνοτροπίες βαψίματος για τοίχους. Ωστόσο, πολλοί από εμάς βρίσκουμε τις τεχνοτροπίες αρκετά δύσκολες στην εφαρμογή. Ταυτόχρονα, τα υλικά που απαιτούνται για την εφαρμογή τους έχουν ένα σχετικό κόστος που μας επιβαρύνει. Και φυσικά, το κόστος αυτό είναι μεγαλύτερο, σε σχέση με το κόστος αγοράς και τοποθέτησης ταπετσαρίας.
Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε ότι συνηθίζεται οι ταπετσαρίες να πωλούνται ανά τετραγωνικό μέτρο (m2), ή σε ρολό. Όσο για τις τιμές τους, θεωρείται πως μπορείς να βρεις πολύ ποιοτικές και ανθεκτικές ταπετσαρίες, χωρίς να σου κοστίσει πάνω από 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Φυσικά, η τιμή διαφοροποιείται, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Επίσης, οι ταπετσαρίες μπορούν να παρέχουν μόνωση και άλλες ιδιότητες, ανάλογα με την πηγή, από όπου θα τις προμηθευτείς. Για το λόγο αυτό, αξίζει να κάνεις μια έρευνα αγοράς, προτού αγοράσεις, χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν μόνο το κόστος.
βιντατζ ταπετσαρίες

3D ταπετσαρίες

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι 3D ταπετσαρίες είναι μια ενδιαφέρουσα τάση, η οποία πραγματικά κάνει τη διακόσμηση μας ξεχωριστή. Ονομάζονται 3D, γιατί έχουν βάθος, ή τουλάχιστον μοιάζουν να έχουν. Με τον τρόπο αυτό, φαίνονται πιο αληθινές, κάνουν τους τοίχους να “ζωντανεύουν”. Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις μια ταπετσαρία που απεικονίζει ένα όμορφο τοπίο και να μοιάζει σαν να βρίσκεται πραγματικά μέσα στην κρεβατοκάμαρα σου.
Σκέψου απλά, πως μετά την τοποθέτηση της 3D ταπετσαρίας θα μπαίνεις στο δωμάτιο σου και θα νιώθεις σαν να μεταφέρθηκες κάπου πολύ μακριά, στο τοπίο που αντικρίζεις. Παρόλα αυτά, δε θα σου συστήναμε να επενδύσεις όλους τους τοίχους του δωματίου με 3D ταπετσαρία. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να σημαίνει ότι το θέαμα θα γίνει γρήγορα κουραστικό και θα σου δημιουργεί υπερένταση, κάτι που δεν είναι επιθυμητό για ένα υπνοδωμάτιο.
3d ταπετσαρίες

Ταπετσαρίες με παιδική διάθεση

Αν έχεις παιδί στο σπίτι, τότε οι ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα θα σε εξυπηρετήσουν πάρα πολύ. Τα περισσότερα παιδιά έχουν την τάση να βαριούνται εύκολα, χάνουν το ενδιαφέρον τους και αναζητούν κάτι καινούριο. Το ίδιο ισχύει και για τη διακόσμηση του δωματίου τους. Λοιπόν, γιατί να μην κάνεις αυτό το τόσο απλό δώρο στο παιδί σου, αφού δε θα σου κοστίσει πολύ; Αν εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει τη διακόσμηση του δωματίου του, δείτε μαζί μερικές όμορφες ταπετσαρίες που θα στολίσουν τον προσωπικό του χώρο. Μπορείτε να διαλέξετε ταπετσαρίες σε χαρούμενα χρώματα και απλά σχέδια, ώστε να μη φαίνονται πολύ περίπλοκες, ή να σκοτεινιάζουν το χώρο. Μάλιστα, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια του παιδιού σου στην τοποθέτηση της ταπετσαρίας, ώστε να την αγαπήσει περισσότερο, έχοντας νιώσει ότι συνέβαλε στην εφαρμογή της. Πίστεψε μας, το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει και τους δύο!
παιδικές ταπετσαρίες

Ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχήματα

Τα γεωμετρικά σχήματα, όπως και γενικότερα τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, είναι ένα κλασικό, αλλά πάντα αγαπημένο σχέδιο για ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα. Ανάλογα με τα χρώματα και τα σχέδια που θα επιλέξεις, μπορείς ακόμα και να κάνεις το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Ας υποθέσουμε πως το υπνοδωμάτιο σου είναι αρκετά μικρό και θέλεις να το αναδείξεις. Φυσικά, η πρώτη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα μεγάλο καθρέφτη.
Πέρα από αυτό, μπορείς να διαλέξεις μια όμορφη ταπετσαρία σε ανοιχτές αποχρώσεις και μικρά, ή μεσαίου μεγέθους σχήματα. Αν χρησιμοποιήσεις ταπετσαρία με μεγάλα σχήματα, θα χωρέσουν λιγότερα στον τοίχο σου και θα τον κάνουν να μοιάζει πιο μικρός. Ωστόσο, τα μικρά σχήματα μπορούν να χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη πυκνότητα πάνω στο υλικό. Σαν αποτέλεσμα, σου δίνεται η αίσθηση πως ο τοίχος είναι πιο ψηλός, πιο μεγάλος.

ταπετσαρια γεωμετρικά σχήματα
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top