ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τις νέες μεθόδους έρευνας μπορούμε να ισχυριστούμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τους αρχαίους.



Ωστόσο, όσο περισσότερα μαθαίνουμε για την καθημερινή ζωή τους, τόσο περισσότερο μας συναρπάζουν αυτές οι γνώσεις, καθώς κάποιες από τις πρακτικές που χρησιμοποιούσαν φαίνονται περίεργες ακόμα και με τα σύγχρονα δεδομένα.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που έκαναν οι αρχαίοι και σήμερα φαίνονται πολύ παράξενα.

1.Οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν θείο και μόλυβδο για να βάψουν τα μαλλιά τους
Οι γυναίκες έβαφαν τα μαλλιά τους από την αρχαιότητα, αλλά η έλλειψη γνώσεων στην χημεία και η λανθασμένη χρήση ουσιών είχε κακές συνέπειες για την υγεία τους. Οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν φυτικές βαφές, αλλά το αποτέλεσμα δεν είχε διάρκεια. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν μια μόνιμη βαφή μαλλιών που αποτελούνταν από διάφορες χημικές ουσίες, όπως το θείο.
Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν πίστευαν ότι βάφοντας τα μαλλιά τους μπορούσαν να θεραπεύσουν τον πονοκέφαλο.

2. Γυάλινες μπάλες για εμφυτεύματα στήθους
Κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούσαν σπιτικές κρέμες για να κάνουν το στήθος τους να μοιάζει μεγαλύτερο, ενώ άλλες έκαναν μασάζ με λάδι καρύδας.

Η πρώτη αυξητική επέμβαση στήθους έγινε το 1895 από τον Βιντσέντζ Τσέζνι. Οι γιατροί χρησιμοποιούσαν γυάλινες μπάλες, ελεφαντόδοντο και ελαστικά για να κάνουν το στήθος των γυναικών μεγαλύτερο.

3. Τα κόπρανα των ζώων χρησιμοποιούνταν για ιατρικές θεραπείες
Για παράδειγμα, οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα τα κόπρανα των κροκοδείλων ως αντισηπτικό και το έβαζαν στον κόλπο τους. Στην αρχαία Αίγυπτο οι μαχητές έβαζαν κόπρανα ζώων στις πληγές τους.

4. Οι γιατροί άνοιγαν τρύπες στα κεφάλια των ανθρώπων για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα
Οι γιατροί πίστευαν ότι μπορούσαν να θεραπεύσουν ασθένειες, όπως οι σπασμοί, οι πονοκέφαλοι και οι λοιμώξεις, ανοίγοντας τρύπες στα κεφάλια των ανθρώπων. Πίστευαν ότι αυτές οι ασθένειες οφείλονταν στα διαβολικά πνεύματα που βρίσκονταν παγιδευμένα στα σώματα των ανθρώπων.

5. Οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να κλαίνε στις κηδείες
Στις κηδείες στην αρχαία Ρώμη, οι συγγενείς που θανόντος προσλάμβαναν γυναίκες για να κλαίνε στις κηδείες και να εντυπωσιάζουν το πλήθος. Όσο περισσότεροι άνθρωποι υπήρχαν στην κηδεία, τόσο με σεβαστός ήταν ο άνθρωπος που πέθανε. Επίσης, οι γυναίκες έγδερναν τα μάγουλά τους για να πείσουν για την μεγάλη θλίψη τους.

6. Οι μπαμπάδες μπορούσαν νόμιμα να σκοτώσουν τους αγαπημένους των κορών τους
Ο πατέρας είχε το δικαίωμα να σκοτώσει τον εραστή της κόρης του, αν τους έπιανε επ’ αυτοφόρω. Ωστόσο, κατηγορούνταν για φόνο αν σκότωνε μόνο έναν από τους δυο. Οι γυναίκες στον Ρωμαϊκό πολιτισμό ανήκαν στην οικογένεια του πατέρα τους ακόμα και μετά τον γάμο τους.

7. Στην αρχαία Ρώμη οι μπαμπάδες μπορούσαν να πουλήσουν τους γιους τους σε σκλαβοπάζαρα. Αλλά μόνο 3 φορές.
Ο πατέρας ήταν αυτός που αποφάσιζε για την ζωή όλων των μελών της οικογένειας. Έτσι, μπορούσε να πουλήσει έναν γιο του και αν εκείνος που τον αγόρασε δεν τον ήθελε πια μπορούσε να του τον επιστρέψει. Ωστόσο, μπορούσε να το κάνει αυτό μόνο 3 φορές, γιατί διαφορετικά θεωρούνταν κακός πατέρας.

8. Οι γιατροί χρησιμοποιούσαν σκόρδο για να επιβεβαιώσουν μια εγκυμοσύνη
Το 1350 π.Χ. έλεγαν στις γυναίκες να μουλιάζουν έναν σπόρο σιταριού σε ούρα. Αν οι σπόροι βλάστιζαν, ήταν έγκυος. Ένας άλλος τρόπος ήταν να βάλει μια σκελίδα σκόρδο στον κόλπο της. Το επόμενο πρωί ο γιατρός μύριζε την αναπνοή της και ισχυριζόταν ότι ήταν έγκυος, αν η αναπνοή της μύριζε σκόρδο.

9. Στην αρχαία Αίγυπτο ξύριζαν τα φρύδια τους για να θρηνήσουν τις γάτες τους
Στην αρχαία Αίγυπτο λάτρευαν τις γάτες και θεωρούσαν ότι ήταν σύμβολο καλοτυχίας. Θρηνούσαν τον θάνατό τους, ξυρίζοντας τα φρύδια τους. Στόλιζαν το σώμα της γάτας με μια ξύλινη μάσκα και έβαζαν μια μικρή μούμια γάτας στο νεκροταφείο των γατιών.

10. Στην αρχαία Ρώμη υπήρχαν δημόσια αποχωρητήρια
Στην αρχαία Ρώμη μόνο οι πολύ πλούσιοι είχαν την δυνατότητα να έχουν μπάνιο στο σπίτι τους. Όλοι οι υπόλοιποι χρησιμοποιούσαν δημόσια αποχωρητήρια, φτιαγμένα από πέτρα ή ξύλο. Το νερό έτρεχε συνέχεια στις λεκάνες και έστελνε τα απορρίμματα στο αποχετευτικό σύστημα.

Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2AgrrNC
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top