ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Νέα εξέλιξη σε ότι αφορά την εμπλοκή των Ελλήνων ταξιδιωτών στα γερμανικά αεροδρόμια το τελευταίο διάστημα.

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι μια τριμερής συνάντηση εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαικής Επιτροπής μαζί με εκπροσώπους της Ελλάδας και της Γερμανίας θα εξετάσει τις πρόσφατες -«υψηλού επιπέδου»- καταγγελίες ότι οι γερμανικές αρχές παρακάμπτουν τους κανόνες της Συνθήκης Σένγκεν και διενεργούν συνοριακούς ελέγχους για τους επιβάτες που φτάνουν στα γερμανικά αεροδρόμια από ελληνικούς προορισμούς.
Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, δήλωσε ότι η Γερμανία είναι μια από τις χώρες της ΕΕ που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στις αφίξεις εντός του Σένγκεν και συγκεκριμένα στις πτήσεις που φθάνουν από την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κινδύνου της παράνομης μετανάστευσης.
Η κ. Μπερτό πρόσθεσε ότι το Βερολίνο έχει προσφέρει διαβεβαιώσεις ότι τα αυστηρότερα μέτρα είναι «στοχοθετημένα και περιορισμένα», προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια πολιτική και η εσωτερική ασφάλεια. Υπό αυτές τις συνθήκες τίθεται θέμα παραβίασης της συνθήκης του Σέγκεν.
Το Βερολίνο ωστόσο ισχυρίζεται ότι κάποια μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τη στιγμή που εντοπίστηκαν περί τις 1.000 απόπειρες παράνομων διελεύσεων από την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top