ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
κουφώματα PVC
Τα κουφώματα αποτελούν έναν από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός σπιτιού. Πέρα από το τομέα της αισθητικής στον οποίο μπορούν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν πολλά, παίζουν καθοριστικό ρόλο και σε αρκετά, πιο λειτουργικά κομμάτια. Πιο συγκεκριμένα, για τα κουφώματα PVC θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο βασιλιάς αυτού που λέμε value for money. .

Παλιότερα, τα κουφώματα αλουμινίου θεωρούνταν μονόδρομός. Πλέον όμως, τα κουφώματα PVC ή αλλιώς συνθετικά κουφώματα, προσφέρουν πραγματικά πολλά και κοστίζουν λίγα. Τα κουφώματα γενικώς, είναι μία σημαντική αιτία κατανάλωσης ενέργειας γι’ αυτό και η σωστή επιλογή τους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Για να καταλάβεις τί ακριβώς εννοούμε, μιλήσαμε με τους καλύτερους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε για σένα μερικές χρήσιμες πληροφορίες. Δες όσα πρέπει να ξέρεις για τα κουφώματα PVC ώστε να οδηγηθείς σε σωστές επιλογές!

Κουφώματα PVC
Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να ξέρεις!

Πλεονεκτήματα

#1 Είναι ιδιαίτερα οικονομικά.

Μην βιαστείς να τα κατηγοριοποιήσεις σαν μια φτηνή άρα μέτρια και δεύτερη λύση λόγω της απλής εμφάνισής τους. Όταν λέμε οικονομικά εννοούμε ότι κοστίζουν πολύ λιγότερο συγκριτικά με τις υπόλοιπες εναλλακτικές, χωρίς να χάνουν ποιοτικά τίποτα. Έτσι κι αλλιώς προσαρμόζονται στο γούστο σου ανάλογα με το χρώμα και τον χώρο σου. Ακόμη, η επιλογή τους θα σε βοηθήσει στη γενικότερη εξοικονόμηση χρημάτων και θα καταλάβεις στη συνέχεια τους λόγους.

#2 Έχουν μηδαμινό κόστος συντήρησης.

Από τη στιγμή της τοποθέτησής τους, η πιθανότητα τα κουφώματα PVC να χρειαστούν αντικατάσταση σχεδόν δεν υφίσταται. Η προσοχή και η συντήρηση που απαιτούν είναι ελάχιστη και αφορά κυρίως τον καθαρισμό τους ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Παράλληλα, έχουν τρομερή αντοχή και ο χρόνος τα αφήνει ανέγγιχτα γι΄αυτό και τα χαρακτηρίζει η μεγάλη διάρκεια ζωής. Για το λόγο αυτό θα παρατηρήσεις ότι αρκετοί επαγγελματίες δίνουν πολύ μεγάλες εγγυήσεις, έως και 10 χρόνια.

#3 Βοηθούν στη θερμομόνωση.

Τα κουφώματα PVC αποτελούνται κυρίως από πλαστικό, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Έτσι συμβάλλουν πραγματικά στην προστασία του χώρου σου απότυχόν  διαρροές θερμότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει έναν πολύ μικρότερο λογαριασμό θέρμανσης του σπιτιού σου. Προσφέρει την απόλυτη θερμομόνωση και σε εξασφαλίζει από περιττά έξοδα, που ειδικά τους χειμερινούς μήνες αυξάνονται ραγδαία.
κουφώματα pvc

#4 Μειώνουν το θόρυβο.

Τα συνθετικά κουφώματα, εκτός από τη διαρροή θερμότητας, εμποδίζουν και τη μετάδοση του ήχου. Η ηχομόνωση αποτελεί αναμφίβολα ένα στοιχείο που όλοι επιθυμούν να έχει το σπίτι τους και τα κουφώματα PVC επιτυγχάνουν έως και 70% μείωση της έντασης του θορύβου. Μπορεί αυτό να μη σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά σημαίνει προστασία της ψυχικής ηρεμίας που σίγουρα είναι πολύ σημαντικότερο. Είναι η ιδανική επιλογή για διαμερίσματα που βρίσκονται σε αστικά κέντρα και σε περιοχές με έντονους θορύβους και φασαρίες.

#5 Η τοποθέτησή τους είναι αρκετά εύκολη.

Το υλικό τους είναι τέτοιο που επιτρέπει στους τεχνικούς να το διαχειρίζονται πολύ εύκολα. Το γεγονός οφείλεται στη μικρή σκληρότητα του υλικού, που το κάνει πιο εύκολα διαχειρίσιμο. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται αισθητά η πιθανότητα οποιουδήποτε λάθους που θα οδηγούσε σε μετέπειτα ανάγκη επισκευής. Η εύκολη εγκατάστασή τους θα σε γλιτώσουν από περιττές ζημιές και φασαρία στο σπίτι σου.

#6 Εξασφαλίζουν στεγανότητα και ασφάλεια.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και η πεποίθηση ότι τα κουφώματα PVC δεν είναι ασφαλή, έχει ξεπεραστεί. Πλέον, είναι σίγουρο ότι προσφέρουν ασφάλεια καθώς και αντίσταση στη βροχή και τους ανέμους. Δεν συγκεντρώνει υδρατμούς και αυτό δείχνει την αντοχή τους. Έτσι γίνεται ακόμα πιο σίγουρο το τέλειο αποτέλεσμα στεγανότητας και μόνωσης που θες.

Μειονεκτήματα

#1 Είναι ευαίσθητα στον ήλιο.

Η συνεχής και υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, μπορεί να παρουσιάσουν ένα κιτρίνισμα στα κουφώματά σου. Ωστόσο, αυτό εμφανιζόταν κυρίως στα παλιότερα μοντέλα. Στα σύγχρονα κουφώματα PVC, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο έως αδύνατο. Το χρώμα τους παραμένει ίδιο είτε μιλάμε για λευκά είτε για χρωματιστά κουφώματα.

#2 Έχουν μικρή στιβαρότητα.

Το πλαστικό είναι ένα ελαφρύ και ευάλωτο υλικό που μπορεί εύκολα να φθαρεί και να αλλοιωθεί. Για αυτό στο παρελθόν είχαν προκύψει θέματα ασφάλειας όπως σου αναφέραμε. Ωστόσο τώρα πια, στα εξελιγμένα μοντέλα υπάρχουν εσωτερικές στρώσεις αλουμινίου, που εξαλείφουν εντελώς αυτόν τον κίνδυνο.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top