Η κακή επικοινωνία, τα ψέματα και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι μερικά από τα κύρια...
χαρακτηριστικά μιας σχέσης με "προβλήματα". Αλλά σύμφωνα με την διδακτορική relationship expert, Margaret Paul, υπάρχει μια ακόμη συμπεριφορά η οποία μπορεί να φθείρει την οικειότητα και την επαφή σε μία σχέση: η κριτική.
Παρ΄ όλο που η κριτική σκέψη είναι μία από τις αρετές του σύγχρονου ανθρώπου, όταν η κριτική περνά στο στάδιο όπου ο ένας επιζητά την "αλλαγή" του άλλου προσώπου, έχει λίγες πιθανότητες να βοηθήσει πραγματικά τη σχέση. Η αυστηρή κριτική, μπορεί συχνά να κάνει το άλλο άτομο να νιώσει ανασφαλές, ανεπαρκές και να του δημιουργήσει άγχος.
Έτσι, νιώθει λιγότερο άνετα να ανοιχτεί και να εκφράσει τις σκέψεις του ελεύθερα, από φόβο μήπως πει κάτι "λανθασμένο". Ακόμη, η κριτική μπορεί να πυροδοτήσει επιθετικότητα. Αν κρίνεις διαρκώς το σύντροφό σου, μπορεί εκείνος να αρχίσει να σε βλέπει ανταγωνιστικά, περιμένοντας το δικό σου ατόπημα.
Έτσι, η Paul προτείνει να φιλτράρεις την κριτική σου μια δεύτερη φορά, πριν την εκφράσεις. Καλλιέργησε την αποδοχή, την κατανόηση και τη συγχώρεση μέσα στη σχέση και εξέφρασε τις σκέψεις σου μόνο όταν πιστεύεις πραγματικά ότι θα βοηθήσουν στην "εξυγίανση" της σχέσης.
Τέλος, ο τρόπος είναι το παν. Επίλεξε προσεκτικά τις εκφράσεις σου και δημιούργησε ένα ασφαλές κλίμα για τον άλλο πριν εκφράσεις τις αμφιβολίες ή τα αρνητικά σχόλιά σου. 'Ετσι, θα διατηρήσεις την ισορροπία στη σχέση σου, χωρίς να χάνεις την ειλικρίνειά σου.
Πηγή: http://ift.tt/2yv546n
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.