ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

1.Για να επισκεφτείτε τις Αμμοθίνες ή Παχιές Αμμουδιές, την μοναδική “έρημο της Ελλάδας”, στα βορειοδυτικά του νησιού κοντά στη παραλία Γομάτι.


info: στους συγκεκριμένους αμμόλοφους έγιναν γυρίσματα για τις σκηνές της ερήμου της ταινίας «Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι», με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου!
(Αμμοθινες via: nikos_stv)

2.Για την απίστευτη πεζοπορία προς την Παναγία την Κακαβιώτισσα, το ξωκλήσι χωρίς σκεπή, χτισμένο μέσα στο βράχο, που θα σας χαρίσει στιγμές γαλήνης και ψυχικής ανάτασης.

3.Για να διασχίσετε το δρομάκι μέσα από τα βράχια της σπηλιάς του Φιλοκτήτη και να έρθετε σε επαφή με την παράδοση και τη μυθολογία του τόπου!

4.Για τις αμέτρητες ταβέρνες και το καλό φαγητό των Λημνίων με παραδοσιακές συνταγές όπως το χλωροτύρι, τα φλομάρια και η τυρόπιτα Λήμνου με τον αρωματικό δυόσμο. Απλά γευτείτε τα!
5.Για να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστείας, ρωμαιo-ελληνιστικό θέρετρο, προσφάτως ανεσκαμμένο αρχαιολογικά με υπέροχο φυσικό τοπίο, που εναρμονίζεται με το αρχαίο σκηνικό.

6.Για να κάνετε στάση για ψαράκι με ουζάκι στο λιμανάκι της Μύρινας, που όσο δύει ο ήλιος τόσο και ομορφαίνει.
Lovelovetip: για να χωνέψετε ανεβείτε με τα πόδια και απολαύσετε τη μαγευτική θέα από το κάστρο της Μυρίνας ή Παλαιόκαστρο, το οποίο και χωρίζει το λιμάνι της Μύρινας σε δύο μαγευτικούς όρμους, τον Ρωμέικο και τον Τούρκικο Γιαλό!

7.Στον κοσμοπολίτικο Ρωμέικο Γιαλό με τα επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά δημιουργούνται εικόνες μιας άλλης εποχής και όταν καθίσετε σε ένα από τα ταβερνάκια που βρίσκονται πάνω, κυριολεκτικά, στη θάλασσα θα θαυμάσετε το φωταγωγημένο κάστρο που είναι σκέτη απόλαυση στο ηλιοβασίλεμα!

8.Δείτε με το ταίρι σας το τρομερό ηλιοβασίλεμα από το Κουκονήσι, κάνοντας σχέδια για το μέλλον..

9.Γιατί ένα νησί με τη δική του «έρημο» δε θα μπορούσε να μη έχει και τη δική του «όαση». Δροσιστείτε στους καταρράκτες του Κάσπακα, δυτικά του νησιού και βγάλτε τέλειες φωτογραφίες!

10.Η Λήμνος μάλλον είναι νησί άλλης χώρας δεν εξηγείται αλλιώς, αφού εκτός από «έρημο» διαθέτει και πυραμίδα, τον «Κοκκινόβραχο«, ένα κενοτάφιο στη μνήμη των Κοζάκων που έχασαν τη ζωή τους στην εξορία.
(Η πυραμίδα της..Λήμνου)

11.Γιατί οι Λήμνιοι έχουν το πιο βαρύ «πάτημα» στην Ελλάδα!
Πηγή: http://ift.tt/2yvwT0V
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top