ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Ισχυρή επίπτωση από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες κατέγραψε στο α’ εξάμηνο του 2017
, ο όμιλος Folli Follie, γεγονός που «χτύπησε» τις ταμειακές του ροές με αποτέλεσμα αυτές να εμφανίζονται αρνητικές κατά 116,7 εκατ.ευρώ.
Σύμφωνα ωστόσο με τον CEO του ομίλου, κ.Τζ.Κουτσολιούτσο, και με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2017, πρόκειται για μια συγκυριακή επίπτωση, και ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο όμιλος διατηρεί την θετική του πρόβλεψη για θετικές ταμειακές ροές στο τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι στο α’ εξάμηνο του 2017, ο συνολικός δανεισμός του ομίλου ανήλθε στα 530 εκατ.ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός στα 215 εκατ.ευρώ.
Στο α’ εξάμηνο του 2017, ο όμιλος κατέγραψε υποχώρηση των περιθωρίων κέρδους σε ότι αφορά τη χονδρική και λιανική διανομή ενδυμάτων και υπολοίπων ειδών (3,6% από 7,7% περιθώριο EBITDA στο επισκοπούμενο διάστημα) αλλά και στον τομέα των πολυκαταστημάτων (7,6% από 9,7%) ενώ σταθερό παρέμεινε το περιθώριο EBITDAστον κλάδο κοσμημάτων και αξεσουάρ μόδας, που αποτελεί εξάλλου, τον μεγαλύτερο τομέα δραστηριότητας του ομίλου, και τον πλέον διεθνοποιημένο.
Ο κ. Κουτστολιούτσος, πέραν της «μη ελεγχόμενης επίπτωσης» από τις ισοτιμίες νομισμάτων – για έναν όμιλο που είναι εντόνως διεθνοποιημένος- αναφέρθηκε στη διαρκή αναδιοργάνωση του δικτύου καταστημάτων του ομίλου στην Ασία, αλλά και την εσωτερική αγορά, η οποία αν και αφορά μόλις το 20% του ομίλου, αποτελεί μια σημαντική θέση.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top