Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο ελληνικό, πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο. Ένα λαχταριστό, κοκκινιστό σπανακόρυζο για όλη την οικογένεια για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
- 5 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
- 1/2 πορτοκαλιού το χυμό
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Πλένετε, στραγγίζετε το σπανάκι και το ψιλοκόβετε. Πλένετε επίσης και σουρώνετε το ρύζι. Τα αφήνετε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα φρέσκα και ξερό κρεμμύδι μαζί με τα ψιλοκομμένα πράσα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτετε το σπανάκι τον άνηθο και το μάραθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, μέχρι να “μαραθεί” το σπανάκι.
- Προσθέτετε το χυμό ντομάτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι.
- Ρίχνετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι.
- Κατά τη διάρκεια του σιγοβρασίματος μην ανακατεύετε το φαγητό απλά ανακινείστε τη κατσαρόλα για να μη κολλήσει.
- Όταν θα είναι έτοιμο το ρύζι σβήνετε τη φωτιά ρίχνετε στο φαγητό το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, ανακινείτε τη κατσαρόλα, και την αφήνετε πάνω στο ζεστό μάτι για 3 λ περίπου.
- Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό και το απολαμβάνετε με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα (αν δεν νηστεύετε) ή με ελιές.
Πηγή: http://ift.tt/2fsw65y
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.