- 350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 400 γρ. κασέρι (τριμμένο)
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 5 αυγά
- 150-200 γρ. βούτυρο – μαργαρίνη (λιωμένη)
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.
- Αλείφουμε ξανά με το βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.
- Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Το αφήνουμε για 20-30 λ σε θερμοκρασία δωματίου να “ρουφήξει” η πίτα τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Στη συνέχεια τη περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
- Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς. Όταν η πίτα μας είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τη ψήνουμε για 50-55 λ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει καλά. Την απολαμβάνουμε ζεστή.
Πηγή: http://ift.tt/2wrx7Bb
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.