Ένα πιάτο που αναδεικνύει τα απλά κεφτεδάκια με προσθήκη μυρωδικών και μια απλή αλλά νόστιμη σάλτσα σε ένα οπτικά και γευστικά υπέροχο και χορταστικό γεύμα.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 2 φέτες ψωμί (μόνο η ψίχα)
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο χοιρινό-μοσχάρι
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. μοσχακάρυδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο + 4-5 κ.σ. επιπλέον για τηγάνισμα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι πιπέρι
- 2 φλ. τσαγιού ζωμός βοδινού
- 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)
- λίγο άνηθο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
- Σε μεγάλο μπολ μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα για 5 λ. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, το κιμά, το αυγό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, όλα τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και ζυμώνετε το μείγμα καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως οι γεύσεις.
- Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα. Ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε απ” όλες τις πλευρές τα κεφτεδάκια για 4-5 μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
- Προσθέτετε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1 λ μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς το ζωμό βοδινού και τη κρέμα γάλακτος. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού προσθέτετε, προαιρετικά τη μουστάρδα και ανακατεύετε με γρήρορες κινήσεις.
- Αμέσως μεταφέρετε πάλι και τους κεφτέδες το τηγάνι, το ανακινείτε να σκεπαστούν οι κεφτέδες με τη σάλτσα, μειώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10 λ μέχρι να ψηθούν οι κεφτέδες και πήξει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο άνηθο και σερβίρετε με πουρέ ή πιλάφι.
Πηγή: http://ift.tt/2fFa3Jk
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.