ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το γεγονός ότι το καλοκαίρι τελείωσε και μαζί οι διακοπές, μπορεί να φέρει ένα τσίμπημα μελαγχολίας σε όλους μας. Ο ζεστός καιρός, η μεγάλη διάρκεια της μέρας και οι βουτιές στην παραλία είναι κάτι πολύ αγαπημένο στη χώρα μας. Ωστόσο, η εποχή του φθινοπώρου έχει τη δική της γοητεία, την οποία μπορείς να αναδείξεις για να την απολαύσεις στο μέγιστο βαθμό. Οι φθινοπωρινές κατασκευές είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να διακοσμήσεις το σπίτι σου σε φθινοπωρινό μοτίβο.

Η φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού απαιτεί, κατά κύριο λόγο, γήινα χρώματα, στοιχεία της φύσης και ρομαντική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά μπορείς πολύ εύκολα να τα φέρεις με επιτυχία στο χώρο σου, αν έχεις μερικές όμορφες ιδέες και λίγο χρόνο να διαθέσεις για τις φθινοπωρινές κατασκευές του σπιτιού σου. Είναι η ιδανική ιδέα για να έρθεις κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να δημιουργήσετε κάτι όμορφο και χρήσιμο, το οποίο θα θαυμάζετε, μέχρι να αλλάξεις ξανά τη διακόσμηση στο σπίτι σου. Μήπως ήρθε η ώρα να εμπνευστείς με μερικές φρέσκιες ιδέες για φθινοπωρινές κατασκευές;

5 μοναδικές φθινοπωρινές κατασκευές για το σπίτι σου!


#1 Αρωματικό χώρου με άρωμα φθινοπώρου

Κάθε εποχή έχει ένα ξεχωριστό άρωμα. Ένας απλός τρόπος να “φυλακίζουμε” το άρωμα αυτό στο χώρο μας, είναι τα φυσικά αρωματικά χώρου. Η δημιουργία του είναι μια απλούστατη διαδικασία, η οποία απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Θα χρειαστείς φλούδες πορτοκαλιού, σκόνη κανέλας, ξύλα κανέλας και φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού. Επίσης, θα χρειαστείς το δοχείο της επιλογής σου, στο οποίο θα τοποθετήσεις το φυσικό αρωματικό χώρου σου.

Πώς θα φτιάξεις το αρωματικό;

Για αρχή, σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίξε μερικές φλούδες πορτοκαλιού, ή αιθέριο έλαιο από πορτοκάλι και ένα κοφτό κουταλάκι κανέλα σε σκόνη. Ανακάτεψε καλά, έτσι ώστε το μείγμα σου να αποκτήσει ένα πανέμορφο άρωμα. Στη συνέχεια, άδειασε το μείγμα στο δοχείο της επιλογής σου, σε στρατηγικό σημείο του σπιτιού, το οποίο θέλεις να αναδίδει φθινοπωρινό άρωμα. Πρόσθεσε ξύλα κανέλας και αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού για να κάνουν πιο ισχυρό το άρωμα και να διακοσμήσουν το δοχείο. Κάπως έτσι, θα έχεις δημιουργήσει ένα φθινοπωρινό φυσικό αρωματικό χώρου.
φυσικό αρωμταικό χώρου

#2 Κηροπήγια με στοιχεία της φύσης

Τα κεριά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρομαντικής και ζεστής ατμόσφαιρας. Έτσι, δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη διακόσμηση με φθινοπωρινές κατασκευές. Οι ιδέες για χειροτεχνίες που μπορείς να φτιάξεις μόνος/ -η σου δεν έχουν τέλος. Μπορείς να μεταμορφώσεις τα κηροπήγια σου, διακοσμώντας τα με βελανίδια, κουκουνάρια και άλλους φθινοπωρινούς καρπούς. Από την άλλη πλευρά, αν δεν έχεις κηροπήγια, ή αν δε θέλεις να αλλάξεις την εικόνα αυτών που έχεις, υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Πώς θα φτιάξεις το δικό σου κηροπήγιο;

Θα χρειαστείς μια γυάλα σε οποιοδήποτε μέγεθος προτιμάς, μερικά αποξηραμένα φύλλα, ή χάρτινα φύλλα, ειδική κόλλα για γυαλί και φυσικά, ένα κερί. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να κολλήσεις τα φύλλα στο εσωτερικό, ή εξωτερικό μέρος της γυάλας. Στη συνέχεια, μπορείς, προαιρετικά να τοποθετήσεις κάτι μέσα στη γυάλα, ώστε να λειτουργήσει σαν βάση για το κερί. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις άμμο, ή αποξηραμένους σπόρους καλαμποκιού. Τέλος, τοποθετείς το κερί σου μέσα στη γυάλα και έτσι έχεις ένα πρωτότυπο φθινοπωρινό κηροπήγιο.
φθινοπωρινά κεριά

#3 Στεφάνι από κλαδιά και φύλλα

Στη χώρα μας, αγαπάμε πολύ το έθιμο της πρωτομαγιάς, όπου φτιάχνουμε στεφάνια από λουλούδια για το σπίτι. Ωστόσο, και το φθινόπωρο μπορούμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με ξεχωριστά και όμορφα στεφάνια δικής μας κατασκευής. Αυτές οι φθινοπωρινές κατασκευές μπορούν να τοποθετηθούν στην εξώπορτα, πάνω από το τζάκι, αλλά και όπου αλλού ταιριάζουν στην αισθητική σου.

Πώς θα φτιάξεις το στεφάνι από κλαδιά και φύλλα;

Για αρχή, θα χρειαστείς πολλά λεπτά και ευλύγιστα κλαδιά, με τα οποία θα σχηματίσεις ένα κυκλικό σχήμα. Θα πρέπει να τα δέσεις με κομμάτια σπάγγου, ώστε να στέκονται στο σχηματισμό που θέλεις και αυτός είναι ο σκελετός του στεφανιού σου. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας ισχυρής κόλλας, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω τα στοιχεία της φύσης που επιθυμείς, όπως πολύχρωμα φύλλα και μικρά κουκουνάρια. Το στεφάνι σου είναι έτοιμο και κατάλληλο για τη φθινοπωρινή σου διακόσμηση.
φθινοπωρινό στεφάνι

#4 Διακοσμητικά πιάτα με φθινοπωρινούς καρπούς

Ένα μεγάλο πιάτο που δε χρησιμοποιείς συχνά, μπορεί πολύ εύκολα να μεταμορφωθεί σε διακοσμητικό πιάτο. Πρόκειται, ίσως, για την πιο εύκολη από τις φθινοπωρινές κατασκευές για το σπίτι που μπορείς να βρεις. Μια τέτοια χειροτεχνία θα ταιριάξει ιδανικά με το τραπεζάκι του σαλονιού σου, το οποίο ίσως να φιλοξενούσε κάποιο καλοκαιρινό διακοσμητικό στοιχείο μέχρι προσφάτως.
Διάλεξε το πιάτο σου και γέμισε το με αποξηραμένα πολύχρωμα φύλλα και φθινοπωρινούς καρπούς. Αν επιθυμείς να δημιουργήσεις κάτι που έχει ένα βαθμό τεχνητής επεξεργασίας, μπορείς να βάψεις τους καρπούς σε γήινα χρώματα που σου αρέσουν. Φυσικά, μπορείς να αντικαταστήσεις το πιάτο με ένα όμορφο καλάθι σε γήινα χρώματα. Το καλάθι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα υλικών και είναι από μόνο του πολύ όμορφο.
διακοσμητικό καλάθι

#5 Κάδρα και κορνίζες με φύλλα

Έχεις σκεφτεί ότι ακόμα και οι φωτογραφίες των αγαπημένων σου προσώπων μπορούν να ταιριάζουν με τη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα; Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φθινοπωρινές κατασκευές για το σπίτι και μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το χώρο σου. Δε χρειάζεται να αγοράσεις ακριβές κορνίζες, καθώς δε θα φαίνονται σχεδόν καθόλου, όταν τελειώσεις με τη διακόσμηση τους. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να επιλέξεις κορνίζες σε γήινα χρώματα και να ζωγραφίσεις πάνω τους φύλλα και κλαδιά.
Επίσης, μπορείς να κολλήσεις πάνω τους αληθινά αποξηραμένα φύλλα, μικρά σε μέγεθος και να τα καλύψεις με μπογιά, ώστε να φαίνεται μόνο το σχήμα τους. Με την ίδια λογική, μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και ολόκληρους πίνακες για τους τοίχους, χρησιμοποιώντας καμβά και μεγαλύτερα φύλλα, καλυμμένα με χρώμα. Τέτοιου είδους φθινοπωρινές κατασκευές αξίζουν να έχουν περίοπτη θέση στο σπίτι, ώστε όλοι να θαυμάζουν το ταλέντο σου, χωρίς να γνωρίζουν πόσο εύκολα τις δημιούργησες.
Αν σου αρέσει να δημιουργείς τα πράγματα για το σπίτι σου μόνος/ -η σου, ίσως να σε ενδιαφέρει το άρθρο που ετοιμάσαμε “ DIY μαστορέματα με ξύλο που αξίζει να δοκιμάσεις!

φθινοπωρινό κάδροΠηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top