ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού
Όταν βρίσκεσαι στο κατώφλι της ζωής σου ως γονιός, υπάρχουν πολλά πράγματα που περνούν από το μυαλό σου για την ανατροφή του νεότερου μέλους της οικογενείας. Θέλεις να προσφέρεις στο αγοράκι σου τα καλύτερα, για να μη νιώσει ότι του λείπει οτιδήποτε θεωρεί σημαντικό. Κάποια στιγμή θα αναζητείς ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού, ώστε να σχεδιάσεις το καλύτερο πρώτο δωμάτιο του μωρού σου.

Είναι λογικό να έχεις αγχωθεί για τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου. Το αγοράκι σου πρόκειται να περάσει μεγάλο μέρος των πρώτων χρόνων της ζωής του σε αυτό το χώρο. Θα λάβει τις πρώτες του εικόνες και θα εξοικειωθεί με τα χρώματα στο χώρο που έχεις σχεδιάσει ειδικά για αυτό. Μήπως είναι ώρα να ανακαλύψεις μερικές χρωματικές ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού, ώστε να εμπνευστείς;

5 ξεχωριστές χρωματικές ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού!


#1 Γαλάζιο & Λευκό

Το μπλε και ακόμα περισσότερο το γαλάζιο, θεωρείται το κατεξοχήν χρώμα για βρεφικά δωμάτια αγοριών. Είναι απλό και όμορφο, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της γνώσης και τη συγκέντρωση. Άξια συγκαταλέγεται στις καλύτερες ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού, αφού έχει τόσες ευεργετικές ιδιότητες να προσφέρει. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να βάψεις ολόκληρο το δωμάτιο γαλάζιο. Μια τέτοια επιλογή, όμως, θα μπορούσε να καταντήσει βαρετή και μονότονη.
Για ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, μπορείς να συνδυάσεις το γαλάζιο με λευκό. Ο συνδυασμός αυτός είναι ταιριαστός και αρμονικός, ενώ επιτρέπει στο δωμάτιο να φωτίζεται επαρκώς από το φως της μέρας. Επίσης, το λευκό συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητα, κάτι που συμφωνεί απολύτως με την παιδική φύση, με αποτέλεσμα να είναι πάντα αγαπητό σαν χρώμα. Ο κανόνας αυτός μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στους τοίχους, όσο και στα έπιπλα του βρεφικού δωματίου, χωρίς πρόβλημα.
γαλάζιο- λευκό

#2 Πορτοκαλί & Γκρι

Μια από τις πιο ξεχωριστές ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού είναι ο συνδυασμός ενός ζωηρού χρώματος με ένα ψυχρό χρώμα. Έτσι, λοιπόν, το πορτοκαλί, σε συνδυασμό με το γκρι, θεωρείται ένας ισορροπημένος συνδυασμός που αξίζει να εξετάσεις. Το πορτοκαλί είναι ένα θερμό χρώμα που ενισχύει συναισθήματα χαράς και ζεστασιάς, ενώ δημιουργεί φιλική ατμόσφαιρα.
Ωστόσο, αν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις το πορτοκαλί σαν χρώμα για τους τοίχους, καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιήσεις από μόνο του. Αναμφίβολα, τα πορτοκαλί στοιχεία στο χώρο φέρνουν ζεστασιά, αλλά σε πολύ μεγάλες επιφάνειες το χρώμα μπορεί να κουράσει. Αν θεωρείς ότι το γκρι θα περιόριζε τη φωτεινότητα του βρεφικού δωματίου, μπορείς πάντα να καταφύγεις σε εναλλακτικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, το πορτοκαλί ταιριάζει με το λευκό, αλλά και με άλλα ανοιχτά χρώματα, όπως το κίτρινο και το γαλάζιο σε παστέλ αποχρώσεις.
πορτοκαλί- γκρι

#3 Καφέ & Πράσινο

Το καφέ είναι ένα πολύ ζεστό χρώμα, το οποίο είναι και κυρίαρχο για το ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Είναι υπέροχο ως βασικό χρώμα για τη διακόσμηση του σαλονιού σου, αλλά όχι για τη διακόσμηση βρεφικού δωματίου. Αν σου αρέσει το καφέ σε σκούρες αποχρώσεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το συνδυάσεις με ένα φωτεινό χρώμα, το οποίο θα αφήσει το καφέ στο παρασκήνιο.
Το ανοιχτό πράσινο, με κυρίαρχη απόχρωση το λαχανί, είναι μια από τις καλύτερες ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού. Πώς υποστηρίζεται αυτή η άποψη; Το πράσινο είναι το χρώμα της αρμονίας, της ισορροπίας και της σύνδεσης με τη φύση. Οι αρχές της χρωματοθεραπείας υποστηρίζουν ότι το πράσινο ανακουφίζει από πονοκεφάλους και κλειστοφοβικές τάσεις. Επίσης, συνδέουν το πράσινο με τον έλεγχο της καρδιάς και της πίεσης του αίματος. Αυτοί είναι και κάποιοι σημαντικοί λόγοι, για τους οποίους το πράσινο θεωρείται κατάλληλο, όχι μόνο για βρεφικά δωμάτια, αλλά και για άλλα δωμάτια του σπιτιού.
καφέ- πράσινο

#4 Κίτρινο & Λευκό

Το κίτρινο χρώμα συμβολίζει τη χαρά και τη φιλοδοξία. Έχει την ιδιότητα να αυξάνει την αυτοεκτίμηση μας και να καταπολεμά φοβίες. Είναι ένα ζεστό και έντονο χρώμα, το οποίο είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του πορτοκαλί, δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείται από μόνο του για μεγάλες επιφάνειες. Μια από τις πιο έξυπνες χρωματικές ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού, είναι το βάψιμο των τοίχων σε ριγέ σχέδιο.
Έτσι, μπορείς να συνδυάσεις το κίτρινο με ένα ταιριαστό, αλλά λιγότερο έντονο χρώμα για τους τοίχους του βρεφικού δωματίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου χρώματος είναι, φυσικά, το λευκό, το οποίο βρίσκεται εδώ για να δίνει λύσεις σε δύσκολους διακοσμητικούς προβληματισμούς. Ωστόσο, αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις μια πιο απαλή απόχρωση του κίτρινου, όπως το παστέλ, το λευκό δεν είναι μονόδρομος για να κάνεις έναν επιτυχημένο συνδυασμό. Όντας μια πιο διακριτική επιλογή, το κίτρινο παστέλ μπορεί να συνδυαστεί και με ζωηρά χρώματα, όπως το πορτοκαλί και το πράσινο.
κίτρινο- λευκό

#5 Μπεζ & Γαλάζιο

Ως απόχρωση του καφέ, το μπεζ συμβολίζει τη σταθερότητα και την αξιοπιστία. Είναι ένα φιλικό και ζεστό χρώμα, το οποίο ταιριάζει με πάρα πολλά χρώματα, σκούρα και ανοιχτά. Έχει την ιδιότητα να μη γίνεται κουραστικό και έτσι να είναι κατάλληλο και για μεγάλες επιφάνειες, όπως τοίχους. Όμως για ποιο λόγο το μπεζ ανήκει στις χρήσιμες ιδέες για βρεφικό δωμάτιο αγοριού; Ένας λόγος είναι πως το μπεζ έχει την τάση να “κρύβεται” στο χώρο. Αυτό σημαίνει 2 βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι πως μπορεί να κρύψει ατέλειες του τοίχου στο βρεφικό δωμάτιο, χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω επισκευές.
Το δεύτερο είναι πως μπορεί να αναδείξει το χρώμα με το οποίο συνδυάζεται. Έτσι λοιπόν, αν έχεις ονειρευτεί το ιδανικό μπλε, ή γαλάζιο δωμάτιο για το αγοράκι σου, το μπεζ μπορεί να σε βοηθήσει να το κατακτήσεις. Με απλά λόγια, το μπεζ στους τοίχους, ή και σε κάποια στοιχεία του δωματίου σπάει τη μονοτονία, αλλά χωρίς να προσελκύει τα βλέμματα. Έτσι, όσα γαλάζια στοιχεία υπάρχουν στο χώρο αναδεικνύονται και μοιάζουν πιο σπουδαία.
Χρειάζεσαι περισσότερες ιδέες για ιδανικά χρώματα βρεφικών δωματίων; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για 6 εκπληκτικά χρώματα τοίχου για βρεφικά δωμάτια.
μπεζ- γαλάζιο
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top