ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ñýðáíóç áðü ðåôñåëáéïåéäÞ êáé ðßóóá óå Ýêôáóç ðåñßðïõ 1,5÷ëì ðáñïõóéÜóôçêå óôçí áêôÞ ìåôáîý Êõíïóïýñáò êáé óåëçíßùí, ìåôÜ ôçí âýèéóç ôïõ äåîáìåíüðëïéïõ "ÁÃÉÁ ÆÙÍÇ" áíïé÷ôÜ ôïõ Óáñùíéêïý óôçí ÁôáëÜíôç, ôçí ÄåõôÝñá 11 Óåðôåìâñßïõ 2017. Ç öùôïãñáößá áðü ôçí ðáñáëßá ôçò Êõíïóïýñáò. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)
Τεράστια πλήγματα στην Πειραϊκή αλλά κι ευρύτερα στην παράκτια οικονομία της Αττικής επιφέρει η ολιγωρία της κυβέρνησης η οποία άφησε να επεκτείνεται η καταστροφική πετρελαιοκηλίδα από την περιοχή της Σαλαμίνας στον Σαρωνικό, δίχως άμεση παρέμβαση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπορικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, πρόκειται για μια νέα συνθήκη που θα οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα μια ήδη δύσκολη από πλευράς ανεργίας, υπανάπτυξης και κοινωνικών προβλημάτων περιοχή. Μια ζώνη που ενδέχεται να επιβαρυνθεί με απώλειες στο τοπικό της ΑΕΠ έως και περίπου 500 εκατ.

Μείζον είναι το πρόβλημα σε ότι αφορά τους τοπικούς αλιείς οι οποίοι βλέπουν μια περιοχή δράσης κι ενεργοποίησης τους να ερημώνει. Πολύ περισσότερο η αρνητική επίδραση της πετρελαιοκηλίδας εντείνεται, αν αναλογιστούμε τη ζημιά που επήλθε στην τουριστική ζωή μιας περιοχής που έχει επενδύσει σημαντικά στην καφεστίαση όπως είναι οι περιοχές Α’ και Β’ Πειραιά.

Στο ευρύτερο παραλιακό μέτωπο επίσης, μείζον ζήτημα έχει υπάρξει σε όλη τη ζώνη διασκέδασης και εστίασης από το Φάληρο έως και τη Βούλα. Δεκάδες υπήρξαν για παράδειγμα οι ακυρώσεις γάμων και εκδηλώσεων ενώ αναμένεται για τους επόμενους μήνες η όλη περιοχή να περάσει σε δεύτερη μοίρα.

makeleio.gr


Πηγή: http://ift.tt/2yiwhZF
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top