ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, είναι ένα μικρό Μουσείο στον Νομό Ηλείας, που έχει καταφέρει να διαδώσει...

την αρχαία ελληνική τεχνολογία στην Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Ασία.
Τα δύο κτήρια του Μουσείου, στην Αρχαία Ολυμπία και στο Κατάκολο, που στεγάζουν μόνιμα τις ανακατασκευασμένες από το δημιουργό τους Κώστα Κοτσανά εφευρέσεις του 3ου αι. π.Χ. υποδέχονται καθημερινά πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Οι περιοδεύουσες εκθέσεις του Μουσείου έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και ολόκληρη την Ελλάδα (το 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών στην Αθήνα) και αποδεικνύουν ότι η άγνωστη μέχρι σήμερα τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Απόδειξη της επιτυχίας και της διάδοσης εκτός των συνόρων του έργου και της προσπάθειας του Μουσείου, αποτελούν οι τρεις μεγάλες εκθέσεις που διοργανώθηκαν στη Νότια Κορέα, τη χώρα που βρίσκεται στο απόγειο της τεχνολογικής προόδου και αιχμής και ανακαλύπτει και θαυμάζει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα.

Tο ηλιακό ρολόι του Αναξίμανδρου


Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι και σήμερα η Έκθεση με θέμα «Αρχαία Ελλάδα-Οι απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας» έχει φιλοξενηθεί σε τρεις διαφορετικές πόλεις στα Εθνικά Μουσεία Επιστημών, από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη.

Η τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας στη Νότια Κορέα



Η πρώτη έκθεση στη Daejeon (01/10/2016-28/02/2017) υποδέχτηκε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες. Φυσικό επακόλουθο η δεύτερη έκθεση στη Gwangju (07/04/2017-06/06-2017) και η τρίτη κατά σειρά έκθεση στη Daegu που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2017.






Είναι πραγματικά εντυπωσιακές οι αντιδράσεις και εντυπώσεις του ενθουσιασμένου κοινού που έχει επισκεφθεί και τις τρεις εκθέσεις, στη Daejeon και στη Gwangju και στη Daegu.


Η κάθε επίσκεψη ανέλπιστη εμπειρία
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με δημοσιεύματα εξυμνούν τόσο το περιεχόμενο της έκθεσης όσο το δύσκολο και πολυετές έργο του ιδρυτή των Μουσείων, Κώστα Κοτσανά, το οποίο βραβεύτηκε και από την ακαδημαϊκή κοινότητα της Κορέας.



Δύο μικρά Μουσεία που αναδεικνύουν όσα δε σώθηκαν και παρουσιάζουν ένα άγνωστο τεχνολογικό παρελθόν, το οποίο ζωντανεύει πραγματικά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών που θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία και θα θαυμάσουν τον αρχαιοελληνικό κόσμο των μοναδικών ελληνικών εφευρέσεων από την Υπηρέτρια του Φίλωνος (το πρώτο ρομπότ στην ιστορία) έως το στατόν αυτό Θέατρο του Ήρωνος (τον πρώτο κινηματογράφο).

Το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος


Πηγή: http://ift.tt/2xx7qAW
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top