ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων επιλεκτικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε 60 πρόσωπα, έχει προκαλέσει την έντονη...

αντίδραση σε πολιτικούς κύκλους. Μιλώντας στον ACTIVE 107,4 και 102,5, ο εκπρόσωπος τύπου του Επιτελείου Λιλλήκα Κωνσταντίνος Ζένιος ήγειρε θέμα νομιμότητας.

Καταλογίζοντας προχειρότητα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τρόπο χειρισμού των επικριτών του, ο κ. Ζένιος διερωτήθηκε γιατί ενώ και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατέθεσαν έντονα τις ενστάσεις τους για τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κραν Μοντάνα, επιλέγηκε η αποστολή διαβαθμισμένων εγγράφων σε άλλα πρόσωπα μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι.

Ήταν μια επιλεκτική διαρροή
Πέραν της πολιτικής, τίθεται και θέμα νομικής πτυχής κατά τον Κωνσταντίνο Ζένιο, αφού πρόκειται για διαβαθμισμένα έγγραφα. Ο παραλήπτης σε περίπτωση που δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των εγγράφων αλλά και ο αποστολέας που διοχετεύει την πληροφόρηση σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα έχουν μία ποινική ευθύνη, υποστήριξε, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι υπεύθυνος για τις διαβαθμίσεις είναι η Εθνική Αρχή Ασφαλείας.

«Ο Πρόεδρος μόνος του διαβάθμισε αυτά τα έγγραφα και μόνος του παρανόμησε αποστέλλοντας τα έγγραφα σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα».

Υπενθύμισε τέλος ότι παλαιότερα ασκήθηκαν έντονες επικρίσεις από πλευράς κυβέρνησης για τις διαρροές απόρρητων εγγράφων από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.
Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2xx7m4a
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top