ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ο καιρός τρελάθηκε
– Μετά τον καύσωνα έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Εχθρός» των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου φαίνεται πως θα είναι ο καιρός, καθώς από το Σαββατοκύριακο έρχονται έντονα φαινόμενα, τα οποία θα σαρώσουν κυρίως τη βόρεια χώρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Παρασκευή (11/08/2017) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο τους 40 με 41. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα. 

Στην Αττική ο καιρός σήμερα προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 39 κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί, βορειοδυτικοί πρόσκαιρα το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 21 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 39 κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Σάββατο (12/08) στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 και 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.


Πηγή: http://ift.tt/2vWTvWq
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top