ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μακρά και δύσκολη η νύχτα στις Σπέτσες – Μαίνεται το πύρινο μέτωπο
Μάχη με τις φλόγες και τον ισχυρό άνεμο που πνέει στην περιοχή δίνουν οι
πυροσβέστες από τις 12:15 το μεσημέρι της Τρίτης στις Σπέτσες όπου και ξέσπασε πυρκαγιά στους Αγίους Αναργύρους.
Εξ’ αρχής η κατάσταση χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως σοβαρή,  ενώ ο ισχυρός άνεμος που πνέι στην περιοχή δυσχεραίνει το έργο των Πυροσβεστών που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ούτως ώστε η φωτιά να μην φτάσει στα σπίτια.
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 12 οχήματα 13 άτομα πεζοπόρο, ενώ οι από αέρος ρίψεις νερού ολοκληρώθηκαν μετά τις 21:00. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις περιοχές όπου μαίνονται οι φωτιές υπάρχουν και διάσπαρτα σπίτια, τα οποία μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν.
Μέχρι στιγμής έχουν καεί αγροτικές εγκαταστάσεις, ενώ σε δήλωση της στο newpost η αντιδήμαρχος Σπετσών Παρασκευή Στρόφυλα διαβεβαιώνει, ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια, καταγγέλλοντας ωστόσο ότι «είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για δόλια ενέργεια».

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Πύλο και την Ανάβυσσο

Την ίδια ώρα, και το μέτωπο της φωτιάς στην Πύλο, στην περιοχή Σωληνάρι έχει τεθεί υπό έλεγχο. Έχει κάψει περίπου 70 στρέμματα δασικής έκτασης.
Όπως ανέφερε νωρίτερα στο newpost ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης «είναι σε μια καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή η φωτιά. Η κινητοποίηση πυροσβεστικής και δήμων ήταν άμεση και καταφέραμε να τη θέσουμε υπό έλεγχο.»
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο που έπληξε την περιοχή βρισκόταν σε δύσβατο σημείο. Στην περιοχή επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, όλη αυτή την ώρα από αέρος πραγματοποιούσαν  ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ».
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα φωτιά είχε ξεσπάσει και στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου, όπου τελικά τέθηκε υπό έλεγχο.Στο μέτωπο της φωτιάς στην Ανάβυσσο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος περιέγραψε στο newpost τη δύσκολη κατάσταση.


Πηγή: http://ift.tt/2tZiFj8
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top