ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
εύκολη μετακόμιση
Οργανώνεις τη μετακόμιση σου και αρχίζεις να αγχώνεσαι για τις διαδικασίες; Μην ανησυχείς, είναι πολύ λογικό να σου φαίνονται βουνό όλες αυτές οι εργασίες που πρέπει να γίνουν. Σίγουρα, το να βρεις ένα σπίτι όπως το θέλεις, να ετοιμάσεις τα χαρτιά του, να φροντίσεις να είναι λειτουργικό από κάθε άποψη, έχει ένα βαθμό δυσκολίας.
Επίσης, είναι λογικό να σκέφτεσαι ότι θα προτιμούσες να βρίσκεσαι σε ένα νησί με ένα δροσερό κοκτέιλ στο χέρι σου, ενώ ένα συνεργείο αναλαμβάνει ολόκληρη τη μετακόμιση. Θα ήταν ωραίο να επιστρέψεις στο νέο σου σπίτι το Σεπτέμβρη και να βρεις τα πάντα έτοιμα, έτσι δεν είναι;
Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, υπάρχουν 2 βασικοί λόγοι που δε θα άφηνες το συνεργείο να κάνει τη μετακόμιση κατά την απουσία σου. Ο πρώτος λόγος είναι ότι μάλλον δε θα ήθελες να αφήσεις άλλους ανθρώπους να μεταχειρίζονται τα προσωπικά σου αντικείμενα, ακόμα κι αν πρόκειται για έμπειρους επαγγελματίες. Ο δεύτερος λόγος είναι φυσικά το πολύ μεγάλο κόστος που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις. Κατανοούμε απολύτως και τους 2 λόγους και έχεις απόλυτο δίκιο. Μιας και σχεδιάζεις λοιπόν μόνος/ -η σου τη μετακόμιση σου, μήπως χρειάζεσαι μερικές χρυσές συμβουλές για να κάνεις μια εύκολη μετακόμιση;

Πώς θα οργανώσεις μια εύκολη μετακόμιση χωρίς άγχος;

#1 Ξεκίνα με μια λίστα εργασιών

Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε ενέργεια για πακετάρισμα των επίπλων και των αντικειμένων σου, κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη φτιάχνοντας μια λίστα. Η λίστα αυτή είναι καλό να δημιουργηθεί μερικές εβδομάδες πριν τη μέρα της μετακόμισης και να περιλαμβάνει εργασίες που σχετίζονται με όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Χρειάζεσαι μια λογική σειρά που μπορείς να ακολουθήσεις, για να έχεις μια ομαλή και εύκολη μετακόμιση. Βάλε λοιπόν προτεραιότητες στις εργασίες και διέγραφε όσες ολοκληρώνονται.
Πώς θα βάλεις προτεραιότητες; Μια ιδέα είναι να ξεκινήσεις από τα δωμάτια που περιέχουν αντικείμενα που δε χρησιμοποιείς συχνά. Για παράδειγμα, η αποθήκη, ή το πατάρι, είναι τα κατεξοχήν δωμάτια που περιέχουν αντικείμενα που δε χρησιμοποιείς συχνά. Συνεπώς, δε θα πρέπει να δημιουργηθεί πρόβλημα, αν πακετάρεις τα περιεχόμενα τους λίγες εβδομάδες πριν τη μετακόμιση στο νέο σπίτι.

#2 Μη χρησιμοποιείς πολύ μεγάλες κούτες

Κάθε μετακόμιση χρειάζεται πολλές κούτες, σε διάφορα μεγέθη, για να μεταφερθούν όλα τα αντικείμενα. Θα πρέπει να προβλέψεις για τα μικρά αντικείμενα, τα μεγάλα αντικείμενα, τα εύθραυστα αντικείμενα και η λίστα συνεχίζεται. Σίγουρα, μια μεγάλη κούτα χωράει να αποθηκεύσει περισσότερα αντικείμενα, αλλά τι νόημα έχει αν είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί; Τι εννοούμε με αυτό; Πάρε σαν παράδειγμα τα βιβλία της βιβλιοθήκης σου. Αντί να τα βάλεις όλα μαζί σε μια μεγάλη κούτα, η οποία μετά θα είναι ασήκωτη, δε θα ήταν προτιμότερο να τα χωρίσεις σε πιο μικρές κούτες; Σκέψου πόσες φορές θα περάσουν οι κούτες από τα χέρια σου, μέχρι να τοποθετηθούν στην καινούρια σου βιβλιοθήκη. Είναι πολύ καλύτερο να μπορείς να τις μεταφέρεις με άνεση! Φυσικά, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς με μπόλικες κολλητικές ταινίες καλής ποιότητας, για να ασφαλίσεις τις κούτες σου. Επίσης, χρειάζεσαι ένα μαρκαδόρο για να αναγράφεις πάνω σε κάθε κούτα το περιεχόμενο της. Αυτό είναι πραγματικά ένα απαραίτητο βήμα για μια εύκολη μετακόμιση.

#3 Ξεκίνα το πακετάρισμα από τα μικρά αντικείμενα

Αν σου φαίνεται πιο λογικό το να πακετάρεις πρώτα τα μεγάλα έπιπλα, ξανασκέψου το. Τι θα κάνεις με τα αντικείμενα που περιβάλλουν τα έπιπλα αυτά, αν πακετάρεις πρώτα τα έπιπλα; Τα διακοσμητικά στοιχεία από τα τραπεζάκια, τα καλύμματα και τα μαξιλαράκια από τους καναπέδες, είναι πράγματα που μπορείς να τοποθετήσεις πρώτα στις κούτες σου. Η κίνηση αυτή μπορεί να διευκολύνει αρκετά τη ζωή σου. Αφού συγκεντρώσεις τα δευτερεύοντα στοιχεία του χώρου, μπορείς να προχωρήσεις και στα πιο βασικά, δηλαδή τα έπιπλα. Εύκολη μετακόμιση σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δε χρειάζεται να κοπιάζεις μεταφέροντας αντικείμενα άσκοπα μέσα στο σπίτι, μη γνωρίζοντας πού να τα τοποθετήσεις.

#4 Ετοίμασε μια βαλίτσα για την πρώτη μέρα

Αυτό το βήμα είναι επίσης πολύ χρήσιμο για μια εύκολη μετακόμιση, χωρίς περιττά άγχη. Ξεχώρισε μια βαλίτσα, ή ένα σακίδιο, από τα υπόλοιπα πράγματα της μετακόμισης. Σε αυτή τη βαλίτσα, τοποθέτησε ένα σετ σεντόνια και μαξιλαροθήκες, μια πετσέτα για το μπάνιο και κάποια προσωπικά αντικείμενα που ξέρεις πως θα χρειαστείς από την πρώτη μέρα στο νέο σπίτι. Σε τι θα σε βοηθήσει αυτό; Στο να μη χρειαστεί να ανοίγεις κούτες ψάχνοντας τα διαφορετικά αντικείμενα που χρειάζεσαι αμέσως μετά τη μετακόμιση.
Η πρώτη μέρα στο καινούριο σου σπίτι δεν πρέπει να αμαυρωθεί από άγχος και προσπάθεια για να ξεκινήσεις αμέσως να ξε-πακετάρεις. Η βαλίτσα της πρώτης μέρας είναι η ευκολότερη λύση για να χαλαρώσεις και να περάσεις την ημέρα όπως εσύ επιθυμείς. Από την επομένη μπορείς να ξεκινήσεις και με την επανατοποθέτηση των πραγμάτων στο σπίτι. Ξεκίνα από τα έπιπλα και τα ογκώδη αντικείμενα, άφησε για το τέλος τα διακοσμητικά και τα δευτερεύοντα στοιχεία. Ο στόχος είναι πάντα το σπίτι να είναι λειτουργικό.

#5 Κλείσε συμφωνία με μεταφορική εταιρία

Εντάξει, αυτό το κομμάτι δε μπορείς να το ολοκληρώσεις χωρίς επαγγελματική βοήθεια. Πώς θα μεταφέρεις όλα σου τα πράγματα στο καινούριο σπίτι, χωρίς να καταβάλεις υπερπροσπάθεια και χωρίς να καταστραφεί τίποτα; Για το λόγο αυτό λοιπόν, πρέπει να βρεις ένα αξιόπιστο και έμπειρο συνεργείο για να πραγματοποιήσει τη δουλειά. Καλό θα ήταν να κινητοποιηθείς σύντομα και να μην περιμένεις τις τελευταίες μέρες. Επικοινώνησε με τον επαγγελματία της επιλογής σου, εξήγησε του το μέγεθος της εργασίας και όποια ειδική ανάγκη μπορεί να έχουν κάποια αντικείμενα. Βεβαιώσου ότι ο επαγγελματίας έχει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα που θα χρειαστεί για τη μεταφορά, για να μην αντιμετωπίσεις δυσάρεστες εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.
Αν είναι δυνατόν, ζήτα ασφαλιστική κάλυψη για να μη σε απασχολεί μια πιθανή φθορά, ή ακόμα και απώλεια αντικειμένων. Σαν γενικό κανόνα, σκέψου ότι όσο καλύτερη επικοινωνία έχεις με τον επαγγελματία, τόσο καλύτερα τα προγνωστικά για την πραγματοποίηση των εργασιών. Μην κλείσεις συμφωνία, αν δεν έχουν καθησυχαστεί οι φόβοι σου και δε νιώθεις εμπιστοσύνη για τους ανθρώπους απέναντι σου. Πώς θα γίνει μια εύκολη μετακόμιση, αν αισθάνεσαι άγχος για τη μεταφορά των αγαπημένων σου πραγμάτων;
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top