ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Σήμερα η μεγάλη μέρα! Αθήνα – Ιωάννινα σε 3,5 ώρες και επίσημα
Έφτασε η μεγάλη μέρα και σήμερα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζη το τελευταίο τμήμα της Ιονίας Οδού από την Πέρδικα Ιωαννίνων έως τον κόμβο της Εγνατίας.

Είναι το τελευταίο τμήμα, 14 χιλιομέτρων περίπου, που με την παράδοσή του η Ιονία Οδός γίνεται ένας ενιαίος ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος που μειώνει τις αποστάσεις και πλέον οι οδηγοί θα κάνουν μόλις 3 ώρες και 30 λεπτά για να φτάσουν από την Αθήνα στα Ιωάννινα.
Το τμήμα Πέρδικα – Ιωάννινα θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια λωρίδα έκτακτης ανάγκης, 2 ανισόπεδους Κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη Γέφυρα του Κρυβόφου, 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.
Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό.
Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος θα γίνει στην είσοδο της σήραγγας Αμπελιάς στο ρεύμα προς Ιωάννινα, στις 13:00.
Την ίδια ώρα από την Τρίτη έχει ξεκινήσει και η λειτουργία νέων διοδίων στην Ιονία Οδό και συγκεκριμένα από τον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Χαλικίου κοντά στο Μεσολόγγι.
Οι τιμές που ισχύουν στο μετωπικό σταθμό της Κλόκοβας είναι:
Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,95 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,45 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 10,40 ευρώ.
Στους πλευρικούς σταθμούς στο Μεσολόγγι οι τιμές θα είναι οι εξής:
Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,85 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,25 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 3,10 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 4,40 ευρώ.
Σύμφωνα με την «Νέα Οδό» η τιμή των διοδίων καθορίζεται ως εξής:
Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός.
Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, βάσει του μήκους από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό.
Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου βάσει του μήκους από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία αυτός ανήκει.
Έτσι, όσον αφορά στην πληρωμή διοδίων, η «Νέα Οδός» διευκρινίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδια σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι».
Αντιστοίχως, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδια σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι».
Σύμφωνα με την «Νέα Οδό», «οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στη διαδρομή από το Αντίρριο, έως τα Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση αυτοί της Κλόκοβας και του Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι δύο από τις συνολικά τέσσερις ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου».
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την «Νέα Οδό», «μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών διοδίων στο Μενίδι και στο Τέροβο και των πλευρικών σταθμών στην Γαβρολίμνη, στην ‘Αρτα και στον Γοργόμυλο».


Πηγή: http://ift.tt/2vtymCK
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top