ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ένα νησί-φάντασμα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Βενετία.
Ονομάζεται Ποβέλια και εγκαταλείφθηκε πριν από μισό αιώνα. Μια εκκλησία, ένα νοσοκομείο, ένα άσυλο, ένα καμπαναριό και εγκαταλελειμμένα σπίτια είναι τα μοναδικά κτίρια του νησιού, το οποίο παλαιότερα λειτούργησε ως καραντίνα και ψυχιατρικό άσυλο. Υπολογίζεται ότι στη διάρκεια των χρόνων έχασαν τη ζωή τους 100 χιλιάδες άνθρωποι από μολυσματικές ασθένειες, οι οποίοι θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους. Γι΄ αυτό πολλοί το θεωρούν στοιχειωμένο κι έχει γίνει θέμα σε εκπομπές που παρουσιάζουν μεταφυσικές δραστηριότητες.

Αρχικά κατοικήθηκε από κατοίκους της Πάντοβας, οι οποίοι κατέφυγαν στο νησί για να αποφύγουν τις βαρβαρικές επιθέσεις. Τον 14ο αιώνα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς η Βενετία δέχθηκε επίθεση από τον στόλο της Γένοβας. Τα επόμενα χρόνια το νησί έγινε σημείο ελέγχου για τα εμπορικά πλοία που αναχωρούσαν ή έφταναν στη Βενετία. Όταν ξέσπασε η πανούκλα μετατράπηκε σε καραντίνα, όπου έμεναν απομονωμένοι όσοι ταξιδιώτες είχαν κολλήσει πανούκλα. Όσοι πέθαναν θάφτηκαν στους λεγόμενους «λάκκους του Μαύρου Θανάτου» και κάηκαν σε μαζικούς τάφους. Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους, τα πνεύματά τους στοίχειωσαν το νησί.

Το 1922 το νησί έγινε ψυχιατρικό άσυλο

Εκείνη την περίοδο, πολλοί ασθενείς υποβλήθηκαν σε νέες θεραπείες και μετατράπηκαν σε πειραματόζωα από τον επικεφαλής ψυχιάτρο, ο οποίος τους βασάνιζε και τους έκανε λοβοτομές. Τα βασανιστήρια σταμάτησαν όταν ο ψυχίατρος αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο ενός κτιρίου. Σύμφωνα με τον θρύλο, τα πνεύματα τον τρέλαναν και τον οδήγησαν στον θάνατο.

Το άσυλο έκλεισε οριστικά το 1968 και από τότε το νησί ερήμωσε

Το «στοιχειωμένο» παρελθόν του θυμίζει μόνο μια πινακίδα με την επιγραφή «Ψυχιατρικό Άσυλο». Εδώ και μισό αιώνα παραμένει ακατοίκητο. Το 2014 η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα το πουλούσε με σκοπό να ματατραπεί σε τουριστικό θέρετρο και το παλιό νοσοκομείο να γίνει πολυτελές ξενοδοχείο. Οι φήμες που το συνοδεύουν ίσως είναι ο λόγος που δεν έχει βρεθεί αγοραστής!


mixanitouxronou.gr


Πηγή: http://ift.tt/2sHtENH
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top