ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον φέρονται να δημιουργούν ένα smartphone δεν θα χρειάζεται μπαταρία. 

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν μία επαναστατική τεχνολογία, η οποία θα μπορεί να αντλεί ενέργεια από τα αναλογικά σήματα που υπάρχουν γύρω από το πλαίσιό του, προκειμένου να μην είναι ανάγκη χρήσης μίας μπαταρίας. Το πρωτότυπο που έχουν αναπτύξει οι επιστήμονες έχει ανάγκη από 3.5 microwatts ενέργειας τα οποία προκύπτουν όχι μόνο από τα αναλογικά σήματα, αλλά και το φως.
Το πρωτότυπο smartphone των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον είναι απλό στην κατασκευή του και αποτελείται από πλήκτρα αφής και κυκλώματα που θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι πιο εξελιγμένα από ότι θα αναμενόταν να εξοπλίζει μία πειραματική συσκευή για το εργαστήριο. Αυτό δείχνει ότι η τεχνολογία των επιστημόνων είναι πιο ώριμη από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Σε αυτή την πρωτόλεια μορφή του, το smartphone μοιάζει περισσότερο με ένα walkie talkie, με τον χρήστη να πρέπει να πατά ένα πλήκτρο για την αποστολή και τη λήψη των σημάτων επικοινωνίας με τη βάση. Σε δεύτερη φάση, οι επιστήμονες θέλουν προσθέσουν μία οθόνη με ηλεκτρονική μελάνη, μαζί με δυνατότητες video streaming, εξετάζοντας με τον τρόπο αυτό την τεχνολογία τους σε πιο απαιτητικές συνθήκες.
Πηγή: PestaOla
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top