ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μέσα στο κλουβί του καταστήματος μια γερακίνα, που έψαχνε τρόπο για να βγει. Μετά τις αρχικές συζητήσεις, έγινε σχετική καταγγελία και το θέμα πήρε διαστάσεις...Έπειτα από καταγγελίες πολιτών στο ΕΚΠΑΖ σχετικά με μια γερακίνα που βρισκόταν σε κλουβί σε ταβέρνα κοντά στην Τρυπητή, ενημερώθηκε η Προϊσταμένη του Δασονομείου Μοιρών-Βώρων Ελένη Στιβαχτάκη. Στο σημείο μετέβη ο δασοφύλακας Νικόλαος Γιαννικάκης όπου και βρήκε τη γερακίνα. Πρόκειται για Γερακίνα (Buteo buteo), φετινό μικρό που πιθανόν χάθηκε από τους γονείς του. Έχει πληγή στο κήρωμα της μύτης από την προσπάθειά του να βγει από το κλουβί και τα φτερά του είναι ταλαιπωρημένα από τον ίδιο λόγο. Ο ιδιώτης που κρατούσε το ζώο ισχυρίστηκε ότι το βρήκε τις μέρες του καύσωνα διψασμένο και το μάζεψε.

Όπως αναφέρει το ΕΚΠΑΖ, οταν βρίσκουμε ένα άγριο ζώο σε ανάγκη, το πιάνουμε και το τοποθετούμε σε χάρτινο κουτί, σε ήσυχο και σκιερό μέρος. Τα άγρια ζώα δεν αισθάνονται καλά με την παρουσία των ανθρώπων, στρεσάρονται και χτυπιούνται όταν είναι σε κλουβί εκτεθειμένα στην παρουσία ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων...

Στην συνέχεια ενημερώνουμε χωρίς καθυστέρηση τις αρμόδιες Αρχές (το κοντινότερο Δασονομείο ή Δασοφυλακείο ). Σε καμία περίπτωση δεν το κρατάμε. Εκτός από παράνομο μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ζωή του.»

Πηγή: zarpanews.gr


Πηγή: http://ift.tt/2uyWCnc
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top