ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0Στα περισσότερα εργασιακά περιβάλλοντα, οι εργαζόμενοι έχουν περίπου μία ώρα διαλείμματος, στην οποία συνήθως .περιλαμβάνεται το μεσημεριανό τους γεύμα, το λεγόμενο lunch break.


Ωστόσο, μια έρευνα στη Βρετανία απέδειξε ότι ο μέσος εργαζόμενος αφιερώνει μόνο 34 λεπτά στο διάλειμμά του, αντί της ώρας που δικαιούται- και πράγματι, πόσες φορές ολοκληρώνεις βιαστικά το γεύμα σου για να απαντήσεις κάποιο τηλέφωνο ή να επιστρέψεις στις υποχρεώσεις σου;

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι 12% από τους 2.000 εργαζόμενους που συμμετείχαν νιώθουν πίεση να δουλέψουν την ώρα του διαλείμματός τους, ενώ το 32% δήλωσε ότι θα διευκολυνόταν ιδιαίτερα αν υπήρχε ένας ήσυχος χώρος αφιερωμένος σε αυτό.
αΑ
Κι ενώ η -περίπου- μισή ώρα μπορεί να φαίνεται αμελητέα στο πλαίσιο μιας εβδομάδας, υπολογίζοντάς την σε σχέση με τις 232 εργάσιμες ημέρες της χρονιάς (έχοντας αφαιρέσει ήδη τις σχετικές γιορτές και αργίες), μεταφράζεται σε περισσότερες από 100 ώρες επιπλέον δουλειάς.

Επομένως, αν δουλεύεις 8 ώρες την ημέρα, το να κάνεις μισή αντί για μία ώρα διάλειμμα σου προσθέτει κατά προσέγγιση 12 επιπλέον ημέρες δουλειάς μέσα στο χρόνο.

Ωστόσο, καθώς ένα χαρούμενο και παραγωγικό προσωπικό καταλογίζεται ανάμεσα στα μεγάλα προτερήματα ενός εργασιακού χώρου, η ώρα του διαλείμματος πρέπει να θεωρείται απαραίτητη μέσα στην ημέρα, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες.

Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2tR7OqM
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top