ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν μέχρι τώρα τη μία μεταγραφική υπόθεση μετά την άλλη, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια και κυρίως πέρυσι, οπότε πλήρωσαν πανάκριβα την ολιγωρία τους στο παζάρι.


Μετά το περσινό «στραπάτσο», στον Ολυμπιακό έβαλαν φέτος γερά τις βάσεις για να πετύχουν με ομαδική δουλειά και συνεργασία το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κάτι που μέχρι στιγμής φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Από την εποχή της δεύτερης σεζόν του Μίτσελ στο Λιμάνι είχαν να επιτευχθούν τόσες πολλές επιτυχίες μαζεμένες για τον Ολυμπιακό στη μεταγραφική αγορά, αν και τότε είχε χρειαστεί να μπει ο Αύγουστος –σχεδόν- για να κάνει το ντεμαράζ του ο πρωταθλητής. Όμως, είναι αλήθεια ότι δεν βιαζόταν τόσο μια και δεν είχε προκριματικά, αλλά έμπαινε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και είναι αναγκαία η ευελιξία των κινήσεων, στοιχείο που έλλειψε πέρυσι, με τον Γιάννη Βρέντζο να σηκώνει μόνος – ουσιαστικά - όλο το βάρος των μεταγραφικών προσπαθειών κι ενώ εντελώς ξαφνικά είχε αποχωρήσει και ο προπονητής (Μάρκο Σίλβα) δημιουργώντας νέα τεράστια εμπόδια και προβλήματα στη στόχευση της ομάδας.

Τι συμβαίνει φέτος; Οι Βρέντζος, Ουσίγιος και Κοβάσεβιτς «κεντάνε» στον τομέα των διαπραγματεύσεων, την ώρα που ο Μπέσνικ Χάσι έχει έρθει με γεμάτη από προτάσεις και έτοιμες λύσεις ατζέντα κι έτσι, ο σύλλογος έχει πετύχει αυτό που μέχρι τα τέλη Ιουνίου έμοιαζε ακατόρθωτο. Εκλεισε (και ανακοίνωσε) πέντε μεταγραφές μέσα σε ελάχιστες μέρες (τους Ταχτσίδη, Εμενίκε, Καρσελά, Οφόε και Βούκοβιτς από 30/6 έως 13/7) και ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο με τον Ζιλέ μέσα στα προσεχή, λίγα, 24ωρα!

Η επιτυχία ήρθε χάρη στα πολλά μέτωπα που μπόρεσε να ανοίξει ταυτόχρονα η διοίκηση, χωρίς να χρειάζεται να κάνει τις διαπραγματεύσεις ένα και μόνο άτομο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον Εμενίκε «στρατοπέδευσε» για μέρες στην Κωνσταντινούπολη ο Μάριο Ουσίγιος και τελικά, γύρισε με την υπογραφή του παίκτη, ενώ πολύ καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Αργεντινού παράγοντα και στη μεταγραφή του Καρσελά, καθώς τον ήξερε πολύ καλά από το ισπανικό πρωτάθλημα και χειρίστηκε όλες τις επαφές με τη Γρανάδα. Δική του κίνηση ήταν και η έλευση του Ντιεμερσί Μποκανί, ασχέτως του ότι ο παίκτης «κόπηκε» τελικά στα ιατρικά.

Όπως αποδείχτηκε, με τους Οφόε και Ταχτσίδη ασχολήθηκε προσωπικά ο Γιάννης Βρέντζος, κλείνοντας με επιτυχία τις μεταγραφές και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αφού έχει αποκτήσει, πια, τεράστια εμπειρία στις διαπραγματεύσεις και στη σύναψη συμφωνιών. Θυμίζουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ είχε κλείσει νωρίς-νωρίς μέσα στη σεζόν και χωρίς πολλές... φανφάρες τις υποθέσεις των Ρισβάνη και Κούτρη από την ελληνική αγορά.

Οσο για τον Βούκοβιτς; Τον είδε, τον ξεχώρισε και προχώρησε μαζί του όλα τα διαδικαστικά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος όπως αποδεικνύεται δεν επέστρεψε στην ΠΑΕ μόνο για να τσεκάρει την πρόοδο των δανεικών από τον Ολυμπιακό παικτών. «Δικό του» παίκτη στις φετινές μεταγραφές έχει όμως και ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος και εισηγήθηκε θετικά για τον Πάπε Σισέ, φέρνοντάς τον το Φεβρουάριο στην Αθήνα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Αυτές οι πρωτοβουλίες και οι αποτελεσματικές κινήσεις ήταν που έλειψαν πέρυσι από τον Ολυμπιακό, αλλά φέτος όλα δείχνουν να δουλεύουν ρολόι και η ομάδα θα παραταχθεί με πλήρες ρόστερ στα κρίσιμα ματς των προκριματικών.

Πηγή: sportdog.gr 


Πηγή: http://ift.tt/2uuCtxX
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top