ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τα συμβατικά αποσμητικά, περιέχουν πολλά χημικά συστατικά, όπως το triclosan στη σύνθεσή τους και δρουν αρνητικά για την υγεία σας και το περιβάλλον. Το αποσμητικό που ακολουθεί, περιέχει μόνο δύο συστατικά και είναι...

ασφαλές και αποτελεσματικό!Φυσικά, τα σπιτικά αποσμητικά  βασίζονται σε πιο ήπιες μεθόδους για να σας κρατήσουν στεγνούς και με φρέσκο ​​άρωμα. Αυτές οι φυσικές μέθοδοι δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικές όσο οι χημικές ουσίες, όπως το triclosan, αλλά είναι ασφαλέστερες για σας και για τον πλανήτη.
Ένας ισχυρός παράγοντας στη συνταγή που ακολουθεί εναντίον των βακτηρίων που προκαλούν τη δυσοσμία, είναι τα αιθέρια έλαια.

Επιλέγοντας Αιθέρια Έλαια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι μείγμα αιθέριων ελαίων σας αρέσει στην παρακάτω συνταγή. Βάλτε τουλάχιστον ένα έλαιο στο μείγμα σας με αντισηπτικές / αντιβακτηριακές ιδιότητες, όπως:

  • λεμονόχορτο
  • θυμάρι
  • λεβάντα
  • δέντρο τσαγιού
  • δενδρολίβανο
  • γεράνι
  • λεμόνι

Το τέχνασμα για να πειραματίζεστε με τα αιθέρια έλαια είναι να γνωρίζετε τη δύναμή τους. Το λεμόνι και το λεμονόχορτο για παράδειγμα, είναι πολύ ισχυρά. Μόλις λίγες σταγόνες είναι αρκετές για αυτή τη συνταγή, ενώ η λεβάντα είναι λιγότερο ισχυρή και χρειάζονται 15-20 σταγόνες.

Συνταγή για το αποσμητικό

Υλικά
1 μικρό γυάλινο βάζο
1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα απορροφά την υγρασία και σας κρατά στεγνούς.
10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας - Δείτε την παραπάνω ενότητα. Αν δεν θέλετε να πειραματίζεστε, ξεκινήστε με 15-20 σταγόνες λεβάντα, ανάλογα με το πόσο ισχυρό θέλετε το άρωμα να είναι.

Ανακατέψτε τα υλικά στο βάζο και το αποσμητικό σας είναι έτοιμο! Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση.


Πηγή: http://ift.tt/2uNm3kF
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top