ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών κορυφώνεται και σε εμπορικό επίπεδο...Το Βερολίνο ανακοίνωσε την επανεξέταση των προγραμμάτων εξαγωγής όπλων στην Άγκυρα και την διακοπή μετάδοσης τηλεοπτικών διαφημίσεων για την Τουρκία, πρώτες συνέπειες της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες για το θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο «αναπροσανατολισμός» των σχέσεων με την Τουρκία περιλαμβάνει όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής εξαγωγών όπλων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας αρμόδιος για το θέμα Φίλιπ Γιόρνιτς επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Bild για το πάγωμα των γερμανικών αποστολών όπλων στην Τουρκία.

Από τον Ιανουάριο του 2016 και κυρίως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και το μαζικό πογκρόμ που ακολούθησε, το Βερολίνο σταμάτησε τις εξαγωγές στην Τουρκία όπλων που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην καταστολή κατά των πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν.

Το Βερολίνο χτύπησε σήμερα την Άγκυρα στο πορτοφόλι εκδίδοντας ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία μεσούσης της τουριστικής περιόδου και απειλώντας με πάγωμα της επενδυτικής και εξαγωγικής βοήθειας.

Στη συνέχεια, τα δύο ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας n-tv και N24 ανακοίνωσαν την διακοπή της μετάδοσης διαφημίσεων για την Τουρκία.

«Αποφασίσαμε να μην μεταδίδουμε πλέον τηλεοπτικά σποτ δεδομένης της πολιτικής κατάστασης», ανακοίνωσαν τα δύο δίκτυα αναφέροντας ότι φροντίζουν να μην ερεθίσουν το κοινό αίσθημα.

«Θεωρούμε ότι η συνέχιση της μετάδοσης δεν είναι πρέπουσα δεδομένου του γεγονότος ότι η πολιτική κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά και ο υπουργός Εξωτερικών έχει απευθύνει προειδοποίηση για τις επενδύσεις στην Τουρκία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του n-tv.

Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2uJGZJK
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top