ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η Εθνική U20 νίκησε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Νέων στο κατάμεστο κλειστό του Ηρακλείου το Ισραήλ με
65-56 και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης! Φοβερός Κόνιαρης, double-double o Χαραλαμπόπουλος.

Η Εθνική του Ηλία Παπαθεοδώρου νίκησε το Ισραήλ παρά το κακό ξεκίνημα κι είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ! Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε η Εθνική Ελλάδας, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών της Κρήτης. Η “γαλανόλευκη” έκανε… πλάκα και στον τελικό, επικρατώντας άνετα του Ισραήλ με 65-56.

Η παρέα του Χαραλαμπόπουλου και του Κόνιαρη έγραψε ακόμα μία “χρυσή” σελίδα στο βιβλίο του ελληνικού μπάσκετ!

Το ματς

Η νευρικότητα και το άγχος ήταν κυρίαρχα στους παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίοι τα “έσπασαν” στο πρώτο ημίχρονο. Η ελληνική ομάδα είχε 9/32 σουτ (28%), ενώ το Ισραήλ 7/29 (24%), με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε ένα από τα χειρότερα πρώτα εικοσάλεπτα της διοργάνωσης.

Οι άμυνες των δύο ομάδων είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, με τους Ισραηλινούς να ξεκινούν πολύ καλύτερα το παιχνίδι και να προηγούνται με 2-14 στο 8′ και τη “γαλανόλευκη” να αντιδρά στη συνέχεια, μειώνοντας στους 7 πόντους (9-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η αντεπίθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την ελληνική άμυνα να “πνίγει” τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έμειναν άποντοι στα επτά πρώτα λεπτά (!) της δεύτερης περιόδου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η “γαλανόλευκη” να τρέξει ένα σερί 9-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο και να προηγηθεί με 18-16. Η Εθνική μας ομάδα δεν έχασε εκ νέου το προβάδισμα κι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +3 (26-23), έπειτα από τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Εθνική βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με τον Αντώνη Κόνιαρη να δίνει το σύνθημα, η “γαλανόλευκη” ξέφυγε με 32-25 στο 22′, ενώ ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (37-25) στο 24′, με τον Χαραλαμπόπουλο να παίρνει την σκυτάλη. Με το σκορ στο 39-27, οι Ισραηλινοί έτρεξαν ένα σερί 6-0 και μείωσαν σε 39-33. Η ομάδα του Όντεν Κάτας μείωσε και στους 4 πόντους (45-41) λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, αλλά ο Νίκος Δίπλαρος με μεγάλο τρίποντο, έφερε τη “γαλανόλευκη” στο +7 (48-41 στο 30′).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το σκορ στο 50-43, η “γαλανόλευκη” έτρεξε σερί 9-0, με τον Κόνιαρη να γράφει το 59-43 με τρίποντη “βόμβα” στο 35′ και να “καθαρίζει” την υπόθεση νίκη. Το Ισραήλ μείωσε σε 59-48, αλλά ουδέποτε κατάφερε να φανεί απειλητικό, με τη “γαλανόλευκη” να φτάνει δίχως άγχος στην τελική επικράτηση και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου!

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56


Πηγή: http://ift.tt/2tS7Lel
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top